Sigtet groft hjemmerøveri mod ældre kvinde

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Soro.News – Røveriet skete kl. 06.34 i 2019, hvor kvinden vågnede ved, at gerningsmanden var i huset. Hun blev overfaldet, fik flere knytnæveslag, og gerningsmanden tog kvælertag på hende.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt onsdag kl. 09.27 en 18-årig mand i Københavnsområdet. Han er sigtet for at have begået et særdeles groft hjemmerøveri mod en nu 67-årig kvinde.

Røveriet fandt sted den 2. juni 2019 på kvindes bopæl i Stenlille. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Kvinden var i livsfare under overfaldet

Røveriet skete kl. 06.34, hvor kvinden vågnede ved, at gerningsmanden var i huset. Hun blev overfaldet, fik flere knytnæveslag, og gerningsmanden tog kvælertag på hende. Det fremgår af lægelige vurderinger, at hun har været i livsfare under overfaldet. Gerningsmanden stak af fra stedet uden udbytte.

Det var gennem et DNA-hit, hvor den nu 18-årige mand havde afgivet en DNA-prøve i en anden politisag, at politiets opmærksomhed rettede sig mod ham i sagen om hjemmerøveriet.

Politiinspektør Kim Kliver glæder sig over, at sagen nu formentlig er opklaret.

»Når folk på groveste vis bliver overfaldet i egen bolig, kan det skabe utryghed blandt naboer og omgivelser, og det er derfor yderst vigtigt og et tryghedsskabende signal, at politiet får fat i den formodede gerningsmand,« siger Kim Kliver og fortsætter:

»Der har været en lang periode, hvor vi har efterforsket sagen og afhørt en række vidner i tiden efter forbrydelsen, men uden at komme afgørende nærmere på en gerningsmand. Nu opstod der et DNA-match, som kan kæde den anholdte sammen med det grove hjemmerøveri, og den formodede gerningsmand vil nu blive stillet til ansvar for sine handlinger.«

Der afholdes grundlovsforhør i retten i Næstved i dag onsdag kl. 13.30.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Rookie23 / Pixabay). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.