Skolelærer dømt for grov voldtægt af elev

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Soro.News – En 32-årig mand blev kendt skyldig i adskillige seksuelle overgreb mod en dengang 13-årig pige, som han var skolelærer for i Sorø Kommune.

En 32-årig mandlig skolelærer er i dag ved retten i Næstved kendt skyldig i blandt andet to voldtægter af en elev. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

6 års fængsel og frakendt retten til at beskæftige sig med børn

Manden blev idømt 6 års fængsel og er indtil videre frakendt retten til erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter at beskæftige sig med børn.

Ved et nævningeting blev en 32-årig mand i dag kendt skyldig i adskillige seksuelle overgreb, herunder to voldtægter, hvoraf den ene var af særlig grov karakter, begået mod en dengang 13-årig pige, som han var skolelærer for i Sorø Kommune.

Derudover blev manden kendt skyldig i trusler mod pigen og hendes familie, samt for blufærdighedskrænkelser mod to andre elever. Han blev frifundet for et enkelt forhold vedrørende blufærdighedskrænkelse af en fjerde elev.

Barnets tillid til sin skolelærer blev udnyttet

»Der er tale om en ganske usædvanlig sag, hvor en lærer har forgrebet sig over længere tid på en elev,« siger Siw Olsen, som er anklager i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og fortsætter:

»Der er tale om blandt andet voldtægt og grov voldtægt af et barn, hvor barnets tillid til sin lærer blev udnyttet. Disse alvorlige og skærpende omstændigheder afspejles i straffen på 6 år.«

Manden udtog sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Andrey Popov / iStock). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.