Forbud mod fly fra coronaramte områder

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Transportministeren forbyder flyvninger til Danmark fra de lande og regioner, hvortil alle rejser frarådes.

Som et led i de danske myndigheders indsats for at inddæmme og forebygge udbredelsen af COVID-19 har transportministeren besluttet at forbyde flyvninger til Danmark fra de områder, hvor alle rejser frarådes.

Det skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Skal forhindre yderligere smittespredning

Det står klart, at udbredelsen af COVID-19 i Europa tager fart i et tempo, som er svært at følge med for mange landes myndigheder.

Særligt i Italien vokser antallet af smittede kraftigt, og der er stor smittespredning. Den italienske regering har for eksempel indført drastiske tiltag for at inddæmme smitten.

Regeringen har fulgt udviklingen meget tæt, og indsatsen er løbende opjusteret for at forebygge i så stort et omfang som muligt. For at forhindre yderligere spredning fra de såkaldte “røde zoner” har transportministeren besluttet at forbyde flyvninger fra de røde zoner til Danmark.

»Vi har at gøre med en ekstraordinær situation, som regeringen følger meget tæt. Udbredelsen af COVID-19 og antallet af smittede har i nogle områder i Europa og verden nået et niveau, som er bekymrende. Derfor har jeg besluttet at forbyde flyvninger til Danmark fra de lande eller regioner, hvortil alle rejser frarådes,« siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Flyforbuddet gælder indtil videre i 14 dage

Forbuddet træder i kraft kl. 00.00 natten mellem den 10. og 11. marts 2020 og vil gælde for de røde områder, som er identificeret af Udenrigsministeriet. På nuværende tidspunkt omfatter det Iran, dele af Kina, dele af Sydkorea, dele af Østrig samt dele af Italien.

Forbuddet gælder indtil videre i 14 dage, men forventes forlænget, såfremt der er behov herfor. Transportministeriet følger udviklingen og vil udvide forbuddet til yderligere områder, såfremt de bliver identificeret som røde.

»Det er klart, at det her kommer til at have konsekvenser for de danskere, der opholder sig i de berørte områder, ligesom luftfartsselskaberne også kommer til at mærke forbuddet. Der er brug for, at vi som samfund tager vores ansvar alvorligt, og regeringen mener, at det er nødvendigt at indføre et flyveforbud nu,« uddyber transportministeren.

Danskere, der opholder sig i de berørte områder, opfordres til at undersøge muligheden for at tage et fly til Danmark, inden forbuddet træder i kraft eller kontakte Udenrigsministeriets borgerservice.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Fuzz / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.