Polske tricktyve ringer til ældre polakker

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Den seneste tid er borgere med polsk baggrund blevet franarret værdier af udspekulerede tricktyve, der ringer og udgiver sig for at være fra politiet.

Københavns Politi ønsker at advare alle i det polske miljø herhjemme mod polske tricktyve, som udgiver sig for at være fra politiet. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Kvinde fortæller på polsk, at hun er fra politiet

En række borgere med polsk baggrund er den seneste tid blevet franarret værdier af udspekulerede tricktyve, der ringer og udgiver sig for at være fra politiet.

Tricktyvene går særligt efter ældre medborgere, men har også forsøgt sig hos yngre.

Når der bliver ringet, fortæller en kvinde på polsk, at hun er fra politiet, og at borgerne skal samle værdigenstande i en pose og sætte dem uden for døren, fordi de derved vil hjælpe politiet med at opklare en sag.

»Politiet vil aldrig på denne måde ringe til borgere og bede dem om samle værdigenstande og sætte dem uden for deres dør. Vi vil på det kraftigste advare mod disse tricktyve og opfordrer alle til at ringe 1-1-4, hvis de modtager sådan et opkald,« siger leder af tyverisektionen i Københavns Politi, Anne Kathrine Kristensen.

Politiet opfordrer til at advare især ældre polakker

Københavns Politi har – for at advare mod tyvene – blandt andet forfattet en advarsel på polsk, som er distribueret i de polske miljøer herhjemme. Men der er brug for yderligere hjælp fra borgerne:

»Vi vil gerne bede alle med polsk baggrund om at tage fat på særligt deres ældre bekendte eller familiemedlemmer og fortælle dem, at disse tricktyve er på spil, og at politiet aldrig ville ringe på denne måde,« siger Anne Katrine Kristensen.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). PM/Red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.