Vindmøller havde overskudstrøm i 24 timer

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Vindmøller slog Danmarksrekorden ved at levere 130 procent strøm på et døgn.

Søndag den 15. september 2019 fra midnat til midnat blev det første døgn nogensinde, hvor vindmøller producerede mere strøm, end danskerne havde brug for. Det viser foreløbige tal fra Energinet.

Den kraftige vind medførte flere strømrekorder

Efterårets første kraftige blæsevejr fejede ind over Danmark i weekenden, hvor vindstød af stormstyrke ramte Vestkysten og vindmøllerne.

Det medførte for første gang, at vindmøllerne kunne levere strøm hele døgnet fra midnat til midnat, der svarer til danskernes samlede forbrug og mere til.

Det blev til hele 130 procent strøm set over hele døgnet, så danskerne fik masser af grøn strøm. Samtidig kunne der sælges til udlandet.

Tidligt søndag morgen mellem kl. 2 og 3 blev der produceret helt op til 60 procent mere strøm, end det danske marked efterspurgte.

Det slog også den hidtidige rekord fra pinsedag, hvor vindmøllerne stod for 52 procent mere produktion end forbruget.

Historisk med overskudstrøm i 24 timer på et døgn

Den 15. september 2019 blev en milepæl for Danmarks grønne omstilling, og det er historisk, at der var overskudstrøm i alle 24 timer.

»For bare ti år siden fyldte vind kun omkring én femtedel af vores forsyning, så det er gået vanvittigt stærkt, når vi ikke bare har timer, men hele døgn, hvor vindmøller producerer mere strøm, end vi har brug for,« siger Carsten Vittrup, der er energistrategisk rådgiver i Energinet.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Energinet). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.