Kampagne skal punktere myter og misforståelser hos unge

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – »Hvorfor har de andre et sjovere, vildere og mere spændende liv end mig?«

Under navnet ”True Story” lancerer Sundhedsstyrelsen i dag en ny kampagne, der skal punktere nogle af de myter og misforståelser, som unge har om hinanden.

Forestillingerne lægger et unødigt pres på de unge

Hvordan kan jeg leve op til de andre? Er jeg god og dygtig nok? Og hvorfor har de andre et sjovere, vildere og mere spændende liv end mig?

Det er nogle af de tanker, som mange unge går rundt med, men som ofte bunder i misforståelser og forestillinger, der ikke stemmer overens med virkeligheden.

Det er netop de forestillinger, som den nye kampagne ”True Story” skal gøre op med. Kampagnen tager fat på emner som seksuel sundhed, alkohol og trivsel. Den kører primært på sociale medier, hvor de forkerte forestillinger ofte opstår.

»Forestillingerne om, hvad andre gør og synes, lægger et unødigt pres på de unge, som i sig selv kan være stressende og skabe dårlig trivsel. Men det kan også føre til, at de selv får en risikoadfærd som for eksempel et stort alkoholindtag – fordi de tror, at det er det, alle andre gør,« siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø, og fortsætter:

»Med kampagnen ønsker vi at få unge til at tænke over deres forestillinger, og på den måde flytte deres adfærd i en sundere retning.«

Influencers viser deres ”True Story” på sociale medier

Kampagnen tager udgangspunkt i situationer, som er særligt vigtige hos unge. Det kan for eksempel være udfordringerne omkring skolestart, jul eller eksamensperioder, hvor ønsket om at passe ind og være dygtig nok kan fylde ekstra meget.

Artiklen fortsætter efter videoen.

»For unge betyder vennerne alt. De vil gå langt for være en del af gruppen, og derfor gør de det, de tror, de andre også gør. Alligevel kender rigtig mange unge følelsen af ikke at være god nok og angsten for ikke at passe ind,« siger Niels Sandø og fortsætter:

»Mange unge har også en forestilling om, at alle andre unge drikker sig i hegnet hver weekend, men faktisk er alkoholforbruget blandt unge faldende og mange af dem synes, der bliver drukket for meget.«

På Facebook og Instagram vil de unge i løbet af kampagnen kunne støde på influencers, der fortæller om deres oplevelser med de misforståelser, som har været medvirkende til, at de selv har haft udfordringer og har haft en risikofyldt adfærd.

Flere influencers vil også fortælle deres egen ”True Story” bag tidligere opslag på sociale medier. Her vil de blandt andet vise deres tusindvis af unge følgere, hvor meget forberedelse og redigering, der lå bag opslagene.

Øverst: True story-kampagne. (Illustration: Sundhedsstyrelsen). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.