AstraZeneca reserveres til kommunalt frontpersonale

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – AstraZeneca-vaccinen reserveres til cirka 17.000 kommunalt sundheds- og omsorgspersonale. Regionen opfordrer alle, der er indstillet til vaccination fra kommunerne, til at bestille tid.

Omkring 1.000 medarbejdere fra kommunerne vil den kommende tid dagligt kunne blive vaccineret mod COVID-19.

AstraZeneca-vaccinen skal gives til personer mellem 18 og 64 år, og den kan dermed ikke gives til de ældre borgere. Det kommer nu cirka 17.000 kommunale personaler til gavn. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Vaccination af kommunalt sundheds- og omsorgspersonale

Fra og med i morgen torsdag er der igen vacciner til vaccination af kommunalt ansat sundheds- og omsorgspersonale, hvor cirka 1.000 medarbejdere vil kunne blive vaccineret dagligt.

Derfor opfordrer Region Sjælland nu alle medarbejdere, der er indstillet til vaccination fra kommunerne, til at gå ind og bestille tid.

»Vi er så småt i gang. Fra i morgen er der fuldt tryk på at få vaccineret kommunalt sundheds- og omsorgspersonale,« siger Jesper Gyllenborg, der er vicedirektør på Sjællands Universitetshospital og ansvarlig for den sygehusbaserede del af vaccinationsprogrammet i Region Sjælland, og fortsætter:

»Vi ønsker at vaccinere så mange som muligt, og vi håber, at tiderne, der nu åbnes for, bliver flået væk. Vaccinationerne hjælper personalet med at passe på sig selv, deres kollegaer og ikke mindst borgerne, som de hver dag hjælper.«

Vaccinationerne målrettes de 17.000 kommunalt ansatte

Vaccinedoserne er fortrinsvis målrettet de 17.000 kommunalt ansatte, men der vil også være personale på sygehusene i målgruppen for vaccinen.

Regionen forventer at alle ud af de 17.000, som ønsker vaccinen, inden for tre uger vil have modtaget den første af i alt to vaccinationer.

Personalevaccinationerne foregår på fire af regionens sygehuse i form af Holbæk Sygehus, Slagelse Sygehus, Nykøbing F. Sygehus og Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Centrene på sygehusene har åbent alle ugens dage fra kl. 8.00 til kl. 16.00, og tid til vaccination skal bestilles på www.vacciner.dk.

I alt har Region Sjælland modtaget 7.600 doser fra AstraZeneca, og regionen forventer, at næste levering i uge 7 vil være på 9.900 doser.

Man skal vaccineres to gange med vaccinen fra AstraZeneca, og den 2. vaccination skal ske fire uger efter den første vaccination.

Oplever man udfordringer med at bestille tid til personalevaccination, bør man kontakte sin nærmeste leder.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Elf-Moondance/ Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.