Populær lægeuddannelse i Region Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Studerende står i kø for at få en lægeuddannelse på Region Sjælland-sporet under Københavns Universitet. De første bekræftet lægeløftet og modtog eksamensbeviset i januar.

Alle semestre i det kommende studieår er fuldt booket, og en del studerende søgte forgæves. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Stor søgning til Sjælland-sporet under Københavns Universitet

De studerende står i kø for at få en lægeuddannelse i Region Sjælland. Det er status efter tilmeldingsfristens udløb til efterårets semestre på det såkaldte Region Sjælland-spor på lægeuddannelsen under Københavns Universitet.

Læs også: Stor søgning til lægeuddannelsen i Region Sjælland (Zand.News).

To pladser på første semester er efterfølgende blevet ledige på grund af afmelding, men ellers er der fyldt op på samtlige fire semestre.

Til to af semestrene var søgningen så stor, at det desværre var nødvendigt at give afslag til en del studerende.

»Det er overordentligt glædeligt, at søgningen til vores lægeuddannelse er så massiv. Alle medarbejderne bag uddannelsen har gjort et kæmpearbejde gennem flere år med at virkeliggøre Region Sjællands ambition om at uddanne egne læger, og det er naturligvis også lidt af at skulderklap til dem, at drømmene nu er gået i opfyldelse,« siger Gitte Simoni (DF), der er formand for Udvalget for Arbejdsmiljø og rekruttering, og fortsætter:

»Samtidig vil jeg tillade mig at ønske de studerende tillykke. Både de nye og de “gamle”. De får alle hos os en uddannelse, der ligger helt i top på kvaliteten og desuden har lidt ekstra på flere områder, så studieårene bliver en endnu bedre oplevelse. Og så håber vi jo at møde dem igen som medarbejdere på vores sygehuse efter endt uddannelse!«

Samlet forløb gennem basisuddannelsen og til valg af speciale

Overlæge og koordinerende professor på Sjællands Universitetshospital (SUH), Torben Lykke Sørensen, forklarer, at det handler om faglighed, undervisning og studiemiljø samt om muligheden for et samlet forløb.

»Søgningen viser, at vi har formået at ramme skiven, når det handler om faglighed, undervisning og studiemiljø. Vi har en styrke i at kunne tilbyde et samlet forløb hele vejen igennem til klinisk basisuddannelse (KBU) og valg af speciale,« siger overlæge og koordinerende professor Torben Lykke Sørensen.

Han peger samtidig på den øgede forskning i Region Sjælland som et af incitamenterne for at vælge kandidaten på SUH.

»Vi har skabt et fundament, som de studerende finder attraktivt, og som de vurderer højt rent fagligt.«

Fakta om tilmeldinger til Region Sjælland-sporet:

  • 1. semester: 23 tilmeldt
  • 2. semester: 24 tilmeldt (6 har fået afslag)
  • 5. semester: 24 tilmeldt
  • 6. semester: 24 tilmeldt (21 har fået afslag).

Læs også: De første læger har afsluttet uddannelse i regionen (Zand.News).

Alle billeder: Sune Gram Thomsen var en af de første læger fra Region Sjælland-sporet, da han sammen med 17 medstuderende bekræftede lægeløftet og modtog sit eksamensbevis ved en højtidelighed i januar på Københavns Universitet. (Foto: Gert Ellegaard / Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.