De første læger har afsluttet uddannelse i regionen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – De første 18 nye læger, der har afsluttet deres lægeuddannelse i Region Sjælland, har nu aflagt lægeløftet. Målet er i sidste ende at skaffe speciallæger til regionen.

Sune Gram Thomsen og hans medstuderende aflagde lægeløftet i fredags og fik bevis på titlen cand.med. ved en højtidelighed på Københavns Universitet.

»Det var et supergodt studieforløb,« siger Sune Gram Thomsen, der sagtens kan se en fremtid som læge i Region Sjælland for sig. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Tøver ikke med at anbefale Region Sjælland til andre

Den 28-årige Sune Gram Thomsen er blandt de første 18 lægestuderende, der valgte at tage den sidste del af lægestudiet i Region Sjælland.

Han valgte Region Sjælland-sporet af praktiske årsager, idet han og kæresten havde købt hus til en fornuftig pris i regionen – og han blev begejstret for sit studievalg.

»Det var et supergodt studieforløb. Vi studerende fik en fantastisk modtagelse, og undervisningen var efter min vurdering på et højt niveau. Underviserne var meget engagerede, og kvaliteten lå helt i top,« siger Sune Gram Thomsen og fortsætter:

»Jeg ville i hvert fald ikke tøve med at anbefale Region Sjælland-sporet til andre, der måske også går med tanker om at flytte ud fra storbyen eller er villige til at flytte sig lidt.«

Sune Gram Thomsen fik et 10-tal ved den afsluttende eksamen på Sjællands Universitetshospital i Køge og kan sagtens se en fremtid som læge for sig i Region Sjælland.

»Det vil helt givet være her, jeg søger først, siger han, mens han drømmer om en fremtid inden for kirurgi eller neurologi,« siger den nyslåede kandidat i medicin.

Formålet er at skaffe flere speciallæger til regionen

Dekan Ulla Wewer fra Københavns Universitet og sygehusdirektør Niels Würgler Hansen fra Sjællands Universitetshospital takker de nye læger for som de første at turde at tage springet til den nye kandidatuddannelse i Region Sjælland.

»Det er også en særlig dag for Region Sjælland, der sammen med Københavns Universitet har arbejdet på at etablere en fuld kandidatuddannelse i medicin i Region Sjælland, siger sygehusdirektør Niels Würgler Hansen og fortsætter:

»Vi er meget glade for, at det nu er lykkedes, og det er ikke mindst de studerendes fortjeneste. Det har været en forudsætning for succes’en, at de studerende har givet værdifuldt input til studiemiljøet.«

»Vi kan allerede nu se resultatet: Mange af de unge læger vil gerne fortsætte deres videreuddannelse og karriere på sygehuse, i psykiatrien og hos praktiserende læger i Region Sjælland,« siger han.

Med tiden vil der være 150 studerende på den nye kandidatuddannelse i medicin i Region Sjælland, hvor de også kommer rundt på regionens sygehuse. Målet er i sidste ende at skaffe speciallæger til regionen.

Øverst: Sune Gram Thomsen. (Foto: Gert Ellegaard / Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.