De første fra corona-provinsen er landet

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News ─ De første fire hjemrejsende fra den coronaramte provins Hubei i Kina er landet i Roskilde, hvor de blev modtaget af de præhospitale beredskaber fra Region Sjælland og Region Hovedstaden.

De første fire personer, der er fløjet fra Hubei-provinsen og hjem til Danmark, er nu landet sikkert i Roskilde Lufthavn. Alle fire har det godt, og er på vej til deres bolig i Danmark. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ingen af de fire tegn havde tegn på coronavirus

Fredag aften kom de første fire personer hjem fra Hubei-provinsen i Kina med den udrejse som det danske Udenrigsministerium havde arrangeret i samarbejde med de britiske myndigheder.

Det var en lang rejse med mellemlanding i England og Spanien. Det sidste stykke hjem foregik med det danske Luftvåbens Challenger-fly, der landede i Roskilde Lufthavn lidt efter kl. 23.00.

Alle fire havde det godt ved ankomsten i Danmark, hvor de blev mødt i lufthavnen af sundhedspersonale og sundhedsmyndigheder. Som forventet havde ingen af de fire tegn på at være syge af coronasmitte, så der var ikke behov for at indlægge på sygehus.

»Vi havde to overlæger ude i lufthavnen, som tog imod de hjemvendte danskere. Vores læger har fået oplysninger fra forsvarets læge og har snakket med hver enkelt af de fire. På den baggrund har vi foretaget en konkret risikovurdering af hver enkelt ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer,« siger Anne-Marie Vangsted, der er direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, og fortsætter:

»Vurderingen er, at de alle fire er i lav risiko for at være smittede med coronavirus. Vi har grundigt informeret dem om vores anbefalinger og forholdsregler, og vi følger dem op i de kommende dage, hvor de vil holde sig hjemme.«

Blev ledsaget af en læge fra det danske Forsvar

Både ved udrejsen fra Kina og undervejs er de fire løbende blevet vurderet af sundhedsmyndigheder for tegn på coronasmitte, og det har været en betingelse for vidererejse, at man ikke var syg.

På det sidste stykke af rejsen, blev de hjemrejsende ledsaget af en læge fra det danske Forsvar, som også har foretaget en lægefaglig vurdering af hver enkelt person, før de landede i Roskilde.

Læs også: Ny coronavirus – fortsat kun lav risiko i Danmark.

»Jeg vil gerne takke både Udenrigsministeriet, Forsvaret, Styrelsen for Patientsikkerhed og de præhospitale beredskaber fra Region Sjælland og Region Hovedstaden for et fremragende samarbejde omkring hjemtagningen. Det er myndighedssamarbejde, når det er bedst,« siger Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen.

Øverst: Flyvevåbnets Challenger-eftersøgningsfly (genre- og arkivfoto). (Foto: Steffen Fog / Forsvarsgalleriet). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.