Ny coronavirus – fortsat kun lav risiko i Danmark

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Det er forventeligt, at antallet af corona-smittede i Kina stiger, og at der også ses nye tilfælde i andre lande, skriver Sundhedsstyrelsen.

Siden den ny coronavirus blev konstateret i Wuhan i Kina, er der fundet flere tilfælde af smittede uden for Kina, men fortrinsvis i andre asiatiske lande. Der er dog fundet enkelte tilfælde i Europa, tre i Frankrig og senest et bekræftet tilfælde i Tyskland.

Sundhedsstyrelsen vurderer fortsat, at der er lille sandsynlighed for, at sygdommen kommer til Danmark, men følger situationen nøje og er klar, hvis der skulle komme et tilfælde i Danmark. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs ny artikel: Dansker undersøges for coronavirus (Slagelse.News).

Forventeligt med flere corona-smittede i Kina og i andre lande

Det er forventeligt, at antallet af smittede i Kina stiger, og at der også ses nye tilfælde i andre lande.

Der er imidlertid fortsat tale om relativt få, overvejende importerede tilfælde uden for Kina. Det nye tilfælde i Tyskland ændrer ikke på sundhedsstyrelsens vurdering af, at sandsynligheden for at sygdommen kommer til Danmark er lav.

Sundhedsstyrelsen har det nationale ansvar for sundhedsberedskabet, og følger situationen nøje i regi af både WHO og EU. Sundhedsstyrelsens har sikret at sundhedsvæsenet er informeret om sygdommen, og hvorledes den skal håndteres, hvis der kommer rejsende med symptomer til Danmark.

»Vi har et godt beredskab i Danmark til at håndtere situationer som denne, og har fra Sundhedsstyrelsens side opdateret sundhedspersonalet med information om, hvordan de skal håndtere patienter med mistanke om denne specifikke sygdom,« siger centerchef Marlene Øhrberg Krag.

Hvis der kommer en person til Danmark, som opfylder de specifikke kriterier for, at han/hun kan være smittet med det nye virus, vil personen blive testet og behandlet af specialister på enten Skejby eller Hvidovre sygehuse.

Ikke behov for screeninger ved indrejse til Danmark

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke, at der indføres screeninger for sygdom ved indrejse til Danmark.

»Det skyldes, at der ikke er dokumentation for, at det kan hindre smittespredning. Hjemrejsende vil heller ikke automatisk blive sat i karantæne, medmindre det ud fra en konkret, individuel vurdering bliver fundet nødvendigt,« forklarer Marlene Øhrberg Krag

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside har vi samlet spørgsmål og svar på en række spørgsmål om den nye coronavirus, som brød ud i december i storbyen Wuhan i Kina. Her kan man finde svar på de generelle spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med udbruddet af coronavirus.

De handler for eksempel om, hvad rådene er, hvis man skal ud at rejse til de lande, der er berørt. Informationerne bliver løbende opdateret og er også blevet oversat til engelsk. Rejsende til Kina bør i øvrigt orientere sig i Udenrigsministeriets rejsevejledning, som opdateres løbende.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Geralt / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.