Ny afdeling for brystundersøgelser i Roskilde

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – »Vi har handlet politisk på den ulykkelige sag om mangelfulde brystundersøgelser,« siger regionsrådsformanden.

Afdelingen for brystundersøgelser på Ringsted Sygehus lukker, og en ny afdeling åbner på Sjællands Universitetshospital i Roskilde. Det sker 1. april 2020. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Sjællands Universitetshospital har overtaget ledelsen

Ansvaret for ledelsen af afdelingen flyttes allerede nu til Sjællands Universitetshospital. Det sker hurtigst muligt, så den fremtidige ledelse kan forberede opbygningen af den nye afdeling i Roskilde sammen med medarbejderne.

»Vi har handlet politisk på den ulykkelige sag om mangelfulde brystundersøgelser, fra det øjeblik vi fik kendskab til sagen, og nu udmønter vi et væsentligt skridt i vores 7-punktsplan: Lukning i Ringsted og opbygningen af den nye afdeling i Roskilde,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

»Medarbejdere, ledere og Regionrådsrådet arbejder hver dag målrettet for, at alle patienter får de korrekte undersøgelser for brystkræft i Region Sjælland – og at de føler sig i trygge hænder,« fastslår regionsrådsformanden i pressemeddelelsen.

Gennemfører et 360-graders gennemsyn af retningslinjer

Inden den nye afdeling for brystundersøgelser åbner, gennemføres et 360-graders gennemsyn af vejledninger, retningslinjer og arbejdsgange. Det sker blandt andet med rådgivning fra Sundhedsstyrelsen.

»Vi styrker samtidig dialogen med de praktiserende læger omkring henvisningerne til brystundersøgelser ved mistanke om brystkræft. Vi vil også inddrage Dansk Brystkræft Organisation og Kræftens Bekæmpelse i opbygningen af den nye afdeling,« siger Heino Knudsen.

Beslutningen blev mandag truffet af Forretningsudvalget i Region Sjælland som opfølgning på regionens 7-punktsplan, hvor punkt 5 er at flytte brystundersøgelserne til Sjællands Universitetshospital.

Inden beslutningen effektueres, vil den blive drøftet med medarbejdernes repræsentanter i regionens øverste MED-udvalg.

Regionsrådets 7-punktsplan blev vedtaget i februar 2019 for at hjælpe de berørte kvinder og rette op efter de mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus.

Øverst: Ringsted Sygehus. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.