Spørgsmål og svar om corona i Næstved Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – Næstved Kommune arbejder på højtryk med at få opklaret de mange spørgsmål, som borgerne har om situationen i forbindelse med coronavirus (COVID-19). Her er, hvad kommunen kan svare på indtil videre.

Næstved Kommune har udsted en status angående coronavirus (COVID-19) og statsministerens udmelding. Det skriver Næstved Kommune i en nyhedsmeddelelse, som er udsendt torsdag den 12. marts kl. 10.30.

Om børn, arbejdsledige, handicappede og ældre

Kommunen arbejder på højtryk med at få opklaret de mange spørgsmål, som borgerne kan have, i forlængelse af statsministerens udmelding i går.

Her er, hvad kommunen kan svare på indtil videre:

Har du en aftale med jobcentret? Du skal ikke møde op, og du vil blive kontaktet af en relevant medarbejder.

Har du et fysisk møde på kommunen? Du skal ikke møde op. Mødearrangøren kontakter dig for at lave en ny aftale.

Har du børn i institution og dagpleje? Hvis du har mulighed for det, anbefaler kommunen, at du holder dine børn hjemme allerede fra i dag. Hvis dit barn er mellem 0-9 år, må du gerne allerede nu overveje, om du har brug for nødpasning. Du vil høre nærmere på et senere tidspunkt.

Har du børn med særlige udfordringer? Døgninstitutioner og opholdssteder holder stadig åbent og tager sig godt af alle børn – også selvom de ikke skal i skole.

Har du pårørende på et ældrecenter eller der får hjemmepleje? Kommunen passer godt på dem – hvis dine pårørende har brug for hjælp, kan du være sikker på, at de får det. Selv om det kan være svært, skal du holde dig helt væk fra dine ældre og sårbare pårørende, så længe situationen er som den er. Ring til dine kære eller lav et videoopkald i stedet.

Kommer kommunen stadig hjem til mig? Hvis du har behov for vores hjælp, så kommer kommunen ud. Det gælder både hjemmeplejen, hjemmesygeplejersker og udbringning af mad. Lige nu ved kommunen ikke, hvad der gælder for sundhedsplejen.

Kommunen opdaterer løbende. Følg med på naestved.dk og kommunens Facebook-side.

Øverst: Coronavirus (COVID-19). (Foto: Kira Yan / iStock). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.