71-årig kvinde franarret sine NemID-oplysninger

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – En 71-årig kvinde i Asnæs blev ringet op af en mand, som franarrede hende NemID-oplysninger og stjal 11.000 kroner.

Fredag formiddag kl. 10.02 fik politiet en anmeldelse om, at en 71-årig kvinde på Bobjergvej i Asnæs ved Odsherred var blevet franarret sine NemID-oplysninger.

Dagen før var kvinden blevet ringet op af en ukendt mand, der udgav sig for at være fra NemID. Manden havde sagt til den 71-årige kvinde, at han kunne se, at hendes konto var ved at blive hacket, og at han derfor skulle bruge hendes NemID-oplysninger til at stoppe det. Den 71-årige kvinde havde derpå udleveret sine NemID-oplysninger og kode.

Da den 71-årige kvinde ringede til banken om fredagen, fik hun oplyst, at der var blevet hævet 11.000 kroner på hendes konto. Banken har spærret kontoen, og politiet efterforsker nu sagen.

Politiet vil gerne opfordre borgerne til at udvise en sund skepsis over for alle fremmede, der henvender sig og oplyser, at de at fra firmaer eller offentlige myndigheder. Stil kritiske spørgsmål og afbryd telefonsamtalen, hvis du er i tvivl om henvendelsen er reel. Oplys aldrig personfølsomme oplysninger såsom personnummer, NemID, koder eller betalingskort.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/Red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.