Efterladt badetøj satte politi og helikopter på arbejde

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – En ung dreng havde efterladt sit badetøj på stranden, og det medførte det helt store redningsprogram. Husk altid at lægge en seddel.

Torsdag formiddag kl. 09.31 ringede en 76-årig mand til politiet, fordi han var bekymret over noget efterladt badetøj på standen ved Strandbakken i Fårevejle (Odsherred Kommune). Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Politiet iværksatte et redningsprogram med helikopter

Manden havde observeret på tøjet og kigget i området i længere tid, men ingen havde meldt sig som ejer. Politiet kørte derfor til stedet med flere patruljer, hundepatrulje og indsatsleder.

Politiet undersøgte området og bad Joint Rescue Coordination Center om hjælp. De iværksatte et redningsprogram med helikopter, der fra luften skulle eftersøge mulige personer i nød til havs.

Et andet vidne kom til stedet og sagde, at hun havde lagt en sten oven på de efterladte ting omkring kl. 07.30, for at ejendelene ikke skulle blæse væk, men hun kendte ikke ejeren af effekterne.

En person fra en beboerforening kom til stedet og efterlyste ejeren af effekterne på en Facebookgruppe, hvilket fik en ung dreng til at komme og hente effekterne. Politiet afblæste derfor eftersøgningen omkring kl. 11.05.

Læg gerne en seddel med dato og tidspunkt ved dine ting

Politiet henstiller til, at borgerne husker deres ejendele på stranden, således myndighederne ikke iværksætter store eftersøgninger.

Skal man ud på en længere svømmetur, kan det være en fordel at efterlade en seddel med dato og tidspunkt, så man ikke skaber unødig utryghed.

Læs også: Gode råd til badegæster, der efterlader sko og tøj.

Politiet vil også opfordre borgerne, der finder efterladte ejendele på stranden, til at undersøge effekterne og det omkringliggende landskab grundigt. Bliver man bekymret for, at en person er i nød, skal man altid kontakte politiet.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/Red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.