Myndighedssamarbejde om COVID-19 i Ringsted

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – »Vi er i tæt dialog med Ringsted Kommune og øvrige myndigheder i forhold til opmærksomhedsadresser, hvor der kan være smitte. Vores betjente foretager løbende tilsyn i kommunen med særlig opmærksomhed på de steder, Ringsted Kommune har udpeget,« siger chefpolitiinspektøren.

Myndighederne i Den Lokale Beredskabsstab er i tæt dialog om smitteudbruddet i Ringsted på Danish Crown-slagteriet. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi mi en pressemeddelelse.

Borgere i Ringsted Kommune skal ikke være bekymrede

Myndighederne i Den Lokale Beredskabsstab samarbejder tæt i disse dage, siden der den 27. juli blev konstateret smitte hos en ansat på Danish Crown-slagteriet i Ringsted.

»Det er vigtigt for mig at understrege, at beredskabsstaben vurderer, at smittekæderne ikke er uden for kontrol. Og derfor er der ikke grund til, at borgerne i Ringsted Kommune skal være bekymrede for at gå ud for at handle, komme i skole eller gå til idræt. Smitteudbruddet er dog en påmindelse til os alle om, at vi fortsat skal følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om afstand og hygiejne,« siger borgmesteren i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesten (V), og fortsætter:

»Jeg er glad for det gode samarbejde, Ringsted Kommune har med de andre myndigheder. Vi følger alle situationen tæt, og er der grund til at lave yderligere tiltag, vil beredskabet sætte de relevante tiltag i gang.«

Ringsted Kommunes skoler og institutioner følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og har særlig fokus på hygiejne og ekstra rengøring.

Alle Ringsted Kommunes arrangementer og aktiviteter, der gennemføres, sker med overholdelse af sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og kan det ikke lade sig gøre, aflyses eller udskydes de.

Myndighederne tester og opsporer relevante personer

Politiet følger situationen sammen med Ringsted Kommune og de øvrige myndigheder, fortæller fungerende chefpolitiinspektør Henrik Mikkelsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

»Vi er i tæt dialog med Ringsted Kommune og øvrige myndigheder i forhold til opmærksomhedsadresser, hvor der kan være smitte. Vores betjente foretager løbende tilsyn i kommunen med særlig opmærksomhed på de steder, Ringsted Kommune har udpeget,« siger den fungerende chefpolitiinspektør.

Myndighederne er i løbende kontakt for at få testet og opsporet relevante personer i forbindelse med smitteudbruddet, og beredskabsstaben finder boliger til personer, der skal i isolation eller karantæne, og som ikke selv har adgang til et sted at være uden risiko for at smitte andre eller for at blive smittet af samboende.

Flere tiltag er i gang for at følge corona-udbruddet tæt

Myndighederne i Den Lokale Beredskabsstab har siden udbruddet etableret et midlertidigt COVID-19-testcenter, hvor borgere i Ringsted Kommune kan blive testet foreløbigt frem til den 23. august.

Desuden bliver alle ansatte på slagteriet, der ikke er testet positive, testet hver uge.

Læs også: Slagteriet Danish Crown i Ringsted lukkes ned.

Politiet vil være til stede i Ringsted, hvor borgerne har mulighed for at stille spørgsmål og kontakte betjentene, hvis de føler sig utrygge.

Borgere i Ringsted Kommune kan følge med på www.ringsted.dk/corona for at se, hvordan restriktioner i forbindelse med corona eventuelt påvirker Ringsted Kommunes services og tilbud.

Den Lokale Beredskabsstab opfordrer også borgerne til at følge myndighedernes retningslinjer samt at holde sig orienterede på www.coronasmitte.dk.

Den Lokale Beredskabsstab består af Midt- og Vestsjællands Politi, Styrelsen for Patientsikkerhed, Ringsted Kommune, Region Sjælland, Beredskabsstyrelsen, Midt- og Sydsjælland Brand og Redning, Vestsjællands Brandvæsen, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestsjælland, Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, Roskilde Brandvæsen, ETK Brand og Redning og Beredskab 4K

Øverst: Genrefoto. (Illustration: Kira Yan / iStock). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.