Absalon indfører mundbind i faglokalerne

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Studerende på Absalon i blandt andet Slagelse, Sorø og Næstved skal bære mundbind, når de starter efter sommerferie.

Ud fra et forsigtighedsprincip vælger Absalon at studerende og undervisere skal bære mundbind i faglokalerne. Absalon sørger for at uddele de nødvendige værnemidler til de studerende.

Vi gør det for at beskytte vores studerende og undervisere bedst muligt, lyder det fra rektor Camilla Wang i en pressemeddelelse.

Ønsker at mindske den eventuelle smitterisiko

Når nye og gamle studerende i de kommende uger starter deres studie igen efter sommerferien, så bliver det både de allerede kendte retningslinjer og enkelte nye tiltag for at undgå coronasmitte.

Kravet om mundbind og eventuelt handsker gælder alle Absalons campusser og er gældende fra studiestart på alle uddannelserne.

»Vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og opfordrer både studerende og undervisere til at følge dem. Vi sørger for mulighed for at holde god afstand og mulighed for både håndvask og afspritning af hænder,« siger Camilla Wang, rektor for Absalon.

Derudover har Absalon valgt et ekstra tiltag for at beskytte de studerende og underviserne.

»Vi følger myndighedernes retningslinjer, men i nogle af vores undervisningslokaler kan det være svært at undgå fysisk kontakt,« siger Camilla Wang og fortsætter:

»Så derfor har vi ud fra et forsigtighedsprincip valgt at der skal bæres mundbind i alle vores faglokaler på vores campusser. Det har vi valgt, fordi vi gerne vil mindske en eventuel smitterisiko, og samtidig give muligheden for ekstra sikkerhed og tryghed for vores studerende og undervisere.«

Absalon sørger for værnemidler til de studerende

Faglokalerne omfatter blandt andet; musiklokaler, værksteder, idrætshaller, brikselokaler, laboratorie- og fysiklokaler, sengestuer med videre. Hvis der er et undervisningsbehov for tættere kontakt med berøring, så har Absalon også gjort det obligatorisk at bære handsker.

Absalon har campusser i Slagelse, Sorø og Næstved samt i Holbæk, Roskilde, Kalundborg, Vordingborg og Nykøbing Falster.

»Vi vil gerne sikre vores studerende og undervisere bedst muligt. Derfor indfører vi disse ekstra tiltag i nogle af vores undervisningslokaler for at beskytte dem bedst muligt. Men det er også vigtigt for mig at understrege, at det ikke er noget vores studerende selv skal sørge for. Absalon leverer alle de værnemidler, der er behov for,« afslutter rektoren.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Absalon). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.