Rumænske butikstyve får fængsel og indrejseforbud

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Ringsted.News – To rumænere kom til Danmark i deres rumænske bil for at stjæle ting og sager. Nu sidder de i fængsel i 30 dage og må først komme til Danmark om seks år.

Tirsdag aften kl. 20.54 anmeldte en butikskontrollant, at to udenlandske personer – en mand og en kvinde – var tilbageholdt som mistænkt for et større tyveri af varer fra Netto på Roskildevej i Benløse, som ligger nord for Ringsted. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Kød, knive, tøj, cremer og hårtrimmere samt værktøj

Ved supermarkedet fik politiet overdraget de tilbageholdte, hvoraf manden ifølge butikskontrollanten havde forsøgt at stikke af inden politiets ankomst, men var blevet indhentet af anmelderen.

Politiet foretog herefter anholdelse af en 34-årig kvinde og en 46-årig mand fra Rumænien, som blev sigtet for tyveri af kød, knive, tøj, cremer og hårtrimmere til en samlet værdi af knap 12.000 kroner.

De havde været inde i supermarkedet flere gange og havde gemt de stjålne varer i deres rumænske bil, som stod på parkeringspladsen. Ved ransagning af bilen fandt politiet også noget værktøj af mærket Bosch, som de oplyste at have købt tidligere på dagen på Vesterbro i København, uden at de kunne oplyse nærmere omkring omstændighederne.

Derfor blev de også formelt sigtet for hæleri af værktøjet, som politiet beslaglagde som bevis. De to anholdte blev afhørt med assistance fra en tolk og forblev i politiets varetægt.

Straksdom for butikstyveri og udvist med indrejseforbud

Manden og kvinden fra Rumænien blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde som sigtede for butikstyveri i Netto.

Begge modtog en straksdom på 30 dages fængsel, samtidig med at de begge blev udvist af Danmark med et indrejseforbud de næste seks år.

De forblev begge frihedsberøvede efter retsmødet med henblik på afsoning af straffen og indtil efterfølgende udsendelse af Danmark skal finde sted i juni måned.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: TP Heinz / Pixabay). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.