Magdalene Mariehjemmet på vej syd for Sorø

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Soro.News – »Det er vigtigt for os, at de borgere, som vælger at bo på Magdalene Mariehjemmet, ikke oplever en institution, men et hjem, hvor omsorg, nærvær, fællesskab og duften af hjemmelavet mad er en del af hverdagen,« lyder det fra Mariehjemmene.

I 2023 åbner et nyt friplejehjem, Magdalene Mariehjemmet, på Rørstensgården syd for Sorø. Det skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Sundt indeklima og adgang til dagslys har høj prioritet

Ejendomsvirksomheden NREP har købt et areal på udstykningen Rørstensgården og vil over de kommende år opføre et moderne og bæredygtigt plejehjem på 5.300 kvadratmeter, der vil blive drevet som friplejehjem af den private non-profit-organisation Mariehjemmene fra 2023.

Der bliver tale om 64 plejeboliger med tilhørende fællesarealer, hvor et sundt indeklima og adgangen til dagslys har højeste prioriteret. Blandt andet bliver der opført lukkede, hyggelige gårdhaver.

»Det glæder mig meget, at NREP har valgt at investere i Sorø Kommune,« siger borgmester Gert Jørgensen (KF) og fortsætter:

»Med det nye partnerskab mellem NREP som bygherre, Mariehjemmene som driftsoperatør og Sorø Kommune tager vi et markant skridt i forhold til såvel bæredygtighed som sundhed og trivsel for vores ældre borgere, samtidig med at vi skaber nye arbejdspladser i kommunen. Alt sammen noget, der er i fokus i byrådets Vision 2022. Vi glæder os til at byde både NREP og Mariehjemmene velkommen på Rørstensgården.«

Friplejehjem med nærvær og duft af hjemmelavet mad

Magdalene Mariehjemmet bliver det første friplejehjem i Sorø Kommune. Der bliver boliger til 64 borgere, der indrettes i fire separate bo-grupper, og beboerne bliver visiteret præcis som til de kommunale plejecentre.

»Vi glæder os til at åbne Magdalene Mariehjemmet i Sorø. Magdalene Mariehjemmet vil være kendetegnet ved vores bærende værdi om at skabe hjem for de mennesker, der vælger at bo hos os,« siger direktøren for Mariehjemmene, Malene Størup, og fortsætter:

»Det er vigtigt for os, at de borgere, som vælger at bo på Magdalene Mariehjemmet, ikke oplever en institution, men et hjem, hvor omsorg, nærvær, fællesskab og duften af hjemmelavet mad er en del af hverdagen. Vi ser frem til et godt samarbejde med Sorø Kommune, frivillige, interesseorganisationer og mange flere om Magdalene Mariehjemmet i Sorø.«

NREP venter at påbegynde byggeriet i efteråret 2021, og det nye plejehjem ventes at kunne åbne i løbet af 2023.

Hvorfor hedder plejehjemmet Magdalene Mariehjemmet?

Alle Mariehjems navne er specielle. De har alle efternavnet Marie, men hvert fornavn har en særlig historie at fortælle.

De første Mariehjem blev opkaldt efter familiemedlemmer til stifteren, Rose Marie Rørdam Holm, men de seneste Mariehjem har fået deres navne fra lokale historiske kvinder.

Det nye Mariehjem i Sorø har fået sit navn fra stifteren af Sorø Husholdningsskole og Ankerhus Husholdningsseminarium, Magdalene Lauridsen.

Magdalene var fra stiftelsen af Danmarks første husholdningsskole i 1895 og frem til sin død i 1957 en markant skikkelse i Sorø – som forkæmper for sunde og aktive hjem samt progressiv læring for kvinder på landet.

Øverst: Sorøs Byvåben. (Foto: Sorø Kommune). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.