Kontrakt på største etape af universitetshospitalet

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Kontrakten på den største etape i byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge er underskrevet. Dermed kan byggeriet af fremtidens Sjællands Universitetshospital for alvor sættes i gang.

Nu er den bindende kontrakt til 2,4 milliarder kroner med den italienske totalentreprenør – et joint venture mellem Itinera og CMB – underskrevet, og den sidste formelle brik er faldet på plads efter projektforslaget for den kommende etape blev godkendt i Regionsrådet i Region Sjælland.

Universitetshospital for regionens 835.000 indbyggere

»Sjællands Universitetshospital bliver et universitetshospital for samtlige af regionens 835.000 indbyggere. En arbejdsplads for 4.500 medarbejdere,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og fortsætter:

»Det bliver epicenter for lægeuddannelsen, og herfra vi vil forankre uddannelsen ud i hele regionen. Arnestedet for forskning. For udvikling og vækst. For specialiseret behandling tæt på borgeren i et tæt partnerskab med vores akutte sygehuse.«

Det blev til en festlig eftermiddag, hvor der ved samme lejlighed var mulighed for at se den nye Vidensbygning, der blev taget i brug i december.

Byggeri af 114.500 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger

Selve byggeriet af de 114.500 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger kan nu gå i gang. Ifølge hovedtidsplanen vil den første sengebygning stå klar i efteråret 2021, og hele byggeriet skal stå færdigt ved udgangen af 2024.

I 2019 bliver der også taget første spadestik på energicentralen og laboratoriehuset, der aktuelt i er udbud. I løbet af maj begynder Itinera at etablere byggeplads, hvorefter selve byggeriet opstarter efter sommerferien.

Øverst: Kontrakten til 2,4 milliarder kroner blev underskrevet af regionsrådsformand Heino Knudsen og Silvio Fascio, som er chairman for Køge Hospital Project Team, JV-ITINERA/CMB samt projektdirektør Helle Gaub. (Foto: Joachim Rode). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.