Hjælper ikke at droppe flyrejser, oksekød og benzin

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Vi redder ikke kloden ved at droppe flyrejser, oksekød og benzinbiler. Det vigtigste element i kampen mod klimaforandringer er ny teknologi, siger klimabevidst professor fra Aalborg Universitet.

Vi redder ikke klimaet ved at droppe flyrejserne, oksekødet og benzinbilerne. Sådan siger professor i reguleringsteori og prodekan på Aalborg Universitet Jakob Stoustrup i dag i et debatindlæg i Jyllands-Posten. Det skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Fravalg er ikke en løsning på klimaudfordringerne

»Som videnskabsmand ved jeg, at det ikke er løsningen på klimaudfordringerne. Vi redder ikke kloden ved at droppe flyrejserne og afsværge plastic – uanset hvor god samvittighed det giver os,« skriver Jakob Stoustrup i sit indlæg.

Han har ellers selv ændret sin personlige livsstil markant for at leve mere bæredygtigt. Han kører for eksempel i elbil, spiser kun undtagelsesvis kød, komposterer sit husholdningsaffald og tager toget på sommerferie.

Den nye teknologi skal redde klimaet og kloden

Den virkelig tunge indsats for klimaet kan kun komme fra ny teknologi, siger Jakob Stoustrup og peger blandt andet to teknologier, der er udviklet på Aalborg Universitet.

Det er Bio-råolie, som kan gøre den tunge transportsektor CO2-neutral, og sugebøttefundamenter, som gør det billigere og lettere at bygge vindmøller endnu længere ude på havet.

»Disse og andre lignende teknologier er det, der kan og skal redde klimaet og kloden. Hvis vi virkelig vil standse klimaforandringerne, må vi se fremad i stedet for at forsøge at skrue verden 50 år tilbage ved at fordømme flyrejser og plastic,« skriver Jakob Stoustrup.

Han opfordrer derfor danskerne til ved det kommende valg at sætte deres kryds ved politikere, der ikke bare lover nye vindmølleparker eller højere afgifter, men som vil tage politisk og økonomisk ansvar for at gøre nye grønne teknologier til virkelighed.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Dimitrisvetsikas1969). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.