Pulje skal hjælpe borgere med psykisk handicap i job

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Fælles for projekterne er, at de skal give personer med kognitive handicap bedre rammer for at være på arbejdsmarkedet.

Fem udvalgte projekter får i alt 14,2 millioner kroner, der skal få flere danskere med kognitive handicap ud på arbejdsmarkedet. Målet er, at personer med psykiske handicap skal arbejde mere. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Kognitivt handicappede skal have bedre rammer

Fælles for projekterne er, at de skal give personer med kognitive handicap bedre rammer for at være på arbejdsmarkedet. Selv om målet for projekterne er det samme, så er tilgangen og fokus forskelligt.

For eksempel modtager projektet “Madskolen for mennesker med kognitive handicap” – et samarbejde mellem Meyers Madhus og sprogcenterfirmaet A2B – 3,6 millioner kroner til at lave et træningsforløb, der skal give deltagerne en forståelse for alt fra madlavning til de sociale aspekter i det at have et job. Forløbet afsluttes med et 13 ugers virksomhedsophold.

Non-profit konsulenthuset CABI modtager støtte på 5,1 millioner kroner til et projekt, der skal opkvalificere jobcentrenes indsats over for mennesker med kognitive handicap som for eksempel autisme og post-traumatisk stress.

De tre andre projekter, der modtager støtte, er søsat af henholdsvis AOF Center Sjælland (0,9 millioner kroner), Specialisterne ApS (2,1 millioner kroner) og ISS Facility Services A/S (2,5 millioner kroner).

Kan bidrage på arbejdspladser med de rette rammer

»Der er udvalgt fem spændende projekter, som skal sikre, at flere kommer ind og bliver en del af arbejdsmarkedet også i få timer som for eksempel i fleksjob. Vi kan blive bedre til at få mennesker med netop kognitive handicap ud på arbejdsmarkedet,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og fortsætter:

»Der er tale om en gruppe mennesker, der i den grad kan bidrage på en arbejdsplads, når rammerne er de rigtige. Med støtten til disse projekter sender vi et klart signal om, at vi forsøger at give flere med kognitive handicap en chance for at få et arbejde. Samtidig skal projekterne give os mere viden om, hvad der virker, så vi fremover kan få flere med kognitive handicap i job.«

Det er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), der har udvalgt projekterne blandt en række motiverede ansøgere. Der er i alt afsat 21,2 millioner kroner til puljen i perioden 2019-2022. Midlerne er afsat i satspuljeaftalen for 2019.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Mohamed Hassan / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.