11 millioner kroner til mennesker på flugt

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Pengene fra årets landsindsamling går til at hjælpe i nogle af verdens værste kriser lige nu. Det gælder blandt andet i Syrien, Yemen og Bangladesh.

Tusindvis af danskere har været på gaden for at samle ind for Dansk Flygtningehjælp. Det resulterede i lidt over 11 millioner kroner, som nu skal bruges til blandt andet at hjælpe mennesker på flugt fra krigen i Syrien. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Flere end 10.000 borgere havde valgt at bruge tre timer

Der blev givet både med mønter og mobiltelefoner, da danskerne i går, søndag den 3. november 2019, fik besøg af Dansk Flygtningehjælps mange indsamlere. Flere end 10.000 havde nemlig valgt at bruge tre timer af deres søndag formiddag på at samle ind til verdens flygtninge.

Mens der stadig fintælles, og de sidste bidrag endnu løber ind via girokort og mobilindbetalinger, så siger resultatet nu lidt over 11 millioner kroner.

Det glæder direktør for global kommunikation og fundraising i Dansk Flygtningehjælp, Annette Spanggaard:

»Det er et rigtig godt resultat, som jeg kan love kommer til at gøre en livsvigtig forskel for mennesker på flugt,« siger direktøren for global kommunikation og fundraising i Dansk Flygtningehjælp, Annette Spanggaard, og fortsætter:

»Jeg vil gerne sige en kæmpe tak til alle de danskere, der var ude at gå for os i dag, eller som åbnede døren og gav et bidrag.«

Landsindsamlingen skal gå til Syrien og flere nabolande

Dansk Flygtningehjælp er med 9.000 medarbejdere i 40 forskellige lande Danmarks største NGO. Og pengene fra årets landsindsamling går til at hjælpe i nogle af verdens værste kriser lige nu. Det gælder blandt andet i Syrien og nabolandene.

»Krigen sender fortsat familier på flugt, og behovet for hjælp er enormt. Vi hjælper både med den akutte overlevelse og med at skabe langsigtede løsninger for de hårdtprøvede familier, så de kan skabe sig en fremtid,« siger Annette Spanggaard.

Udover Syrien vil pengene fra årets landsindsamling blandt andet gå til at hjælpe mennesker på flugt i Yemen og de mange rohingyafamilier, der lige nu befinder sig i verdens største flygtningelejr i Bangladesh.

Indsamling fra over 400 udleveringssteder i hele landet

Fra hele landet er der meldinger om god stemning ude fra opgange, villakvarterer og landeveje. I alt har frivillige kræfter sørget for, at der blev samlet ind fra over 400 udleveringssteder i hele landet.

»På en dag som i dag bliver jeg rørt og stolt over danskerne,« siger Annette Spanggaard og fortsætter:

»Tusindvis af danskere har vist deres sympati, så vi kan hjælpe mennesker på flugt i de yderste frontlinjer og bruge pengene, hvor de gør mest gavn. Ofte ville jeg ønske, at folk med egne øjne kunne se, hvor meget selv det mindste beløb nytter.«

Danskerne gav mindre til Dansk Flygtningehjælp end sidste år

TV2 Øst skriver, at der blev indsamlet 13 millioner kroner sidste år, hvilket er lidt mindre end de 11 millioner kroner, som blev indsamlet i år.

I 2015 blev der indsamlet hele 18 millioner kroner ind på landsplan. Årsagen var formentlig, at flygtningene var særlige tydelige i 2015.

»Der gik der flygtninge på motorvejen, men det har vi ikke i dag. Det er også en af de bagvedliggende årsager,« siger Annette Spanggaard til TV2 Øst.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Jens Panduro / Dansk Flygtningehjælp). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.