TDC annoncerer plan for 5G-net med Ericsson

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – TDC annoncerer sin plan for etableringen af det nationale 5G-mobilnet. TDC’s nye strategiske partnerskab bliver med Ericsson og dermed ikke med Huawei.

Med en ambitiøs plan for udrulning af 5G vil TDC i slutningen af 2020 tilbyde 5G-dækning i hele landet. TDC vil allerede til sommer foretage pilottest med 5G-tilbud til udvalgte kunder – og indlede udrulningen i oktober i år.

Det skriver TDC Group i en pressemeddelelse. Dermed har TDC fravalgt blandt andet Huawei.

TDC påbegynder etableringen af fremtidens infrastruktur

»Jeg er rigtig glad for, at TDC nu vil påbegynde etableringen af fremtidens infrastruktur i partnerskab med Ericsson og muliggøre et Digitalt Danmark med DET bedste landsdækkende trådløse net,« siger Allison Kirkby, koncernchef og administrerende direktør for TDC Group, og fortsætter:

»Med 5G tages et kvantespring på kapacitet, internethastighed og intelligente forbindelser. Med andre ord vil 5G være startskuddet til en ny epoke for den digitale økonomi og gøre det muligt for Danmark at udbygge sin position som global digital frontløber.«

Etablering af skandinavisk kraftværk inden for mobilteknologi

TDC og Ericsson indgår et nyt strategisk partnerskab for at bygge 5G-infrastrukturen til TDC’s landsdækkende mobilnet. TDC har arbejdet med Ericsson siden 1990’erne, og det nye strategiske partnerskab konsoliderer det tætte og engagerede samarbejde mellem TDC og Ericsson, der allerede leverer udstyr til de centrale dele af TDC’s mobilnet.

»I det forløbne år har TDC forhandlet med adskillige leverandører om den forestående udrulning af 5G. TDC har forbundet hele Danmark i næsten 140 år, og i dag er jeg glad for at kunne meddele, at TDC har valgt Ericsson til at bygge og udrulle 5G-netværket og dermed indlede et nyt og spændende kapitel med trådløse forbindelser for Danmark og Skandinavien,« siger Allison Kirkby.

TDC og Ericsson vil etablere et skandinavisk kraftværk inden for mobilteknologi og en fælles innovationshub i tæt samarbejde med 5G-forskningscentret i Lund. Det vil yderligere styrke det historisk stærke samarbejde om forskning og innovation på tværs af Øresundsregionen.

»Udmeldingen i dag fra TDC og tidligere fra Telenor og Telia, der har meldt ud, at de i 2019 vil bruge Danmark som testland for 5G-løsninger viser, at Danmark er i front, når det drejer sig om 5G,« tilføjer teleminister Lars Chr. Lilleholt (V) i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Fakta om etablering af 5G-nette og opgradering 4G-nettet

  • Etableringen af 5G-nettet markerer en ny generation af konnektivitet – TDC bygger fremtidens infrastruktur. 5G leverer meget mere kapacitet, hurtigere internethastigheder på mobilnettet og muliggør hidtil usete digitale fremskridt og innovation.
  • Aftalen med Ericsson omfatter også partnerskab med TDC om opgradering af det nuværende 4G-net.
  • TDC forventer, at opgraderingen af udstyr i mobilnettet vil ske uden store gener for kunderne.
  • Det nye partnerskab mellem TDC og Ericsson indledes den 1. april 2019, og kontrakten løber til udgangen af 2023, hvor Ericsson vil levere udstyr og serviceydelser på TDC’s landsdækkende mobilnet.
  • Ericsson overtager driften af TDC’s net inklusove driftscenter, installation (field service), kundeoplevelser (customer experience management), planlægning og optimering af nettet.
  • I lighed med andre aftaler vil TDC i samråd med myndighederne regelmæssigt vurdere aftalens sikkerhedskrav.

Øverst: Genre-illustration. (Illustration: Mohamed Hassan / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.