Internt vikarkorps for sygeplejersker og sosu-assistenter

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Regionens eget vikarkorps for sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter er parat. Der er allerede ansat 250 vikarer, men korpset skal op på 500 vikarer på sigt.

Region Sjælland har åbnet sit eget vikarkorps for sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. Større stabilitet, højere kvalitet og bedre patientsikkerhed er forhåbningerne bag korpset. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Skal dække alle sygehuse og psykiatriens behov for vikarer

Vikarerne på regionens sygehuse kommer ikke længere fra private vikarbureauer. De kommer i stedet fra Region Sjællands eget vikarkorps, som i dag åbnede i Næstved.

»Fremover skal vores medarbejdere ikke ringe efter en vikar. De skal ringe efter en kollega. Det vil bidrage til et bedre arbejdsmiljø på vores sygehuse,« siger Gitte Simoni (DF), der er formand for Udvalget for arbejdsmiljø og rekruttering.

Selvom det bliver godt for arbejdsmiljøet, kræver omstillingen til det interne vikarkorps dog en længere indkøringsperiode.

»Enderne mødes ikke fra dag et. Der bliver behov for en stor indsats og fleksibilitet i den næste tid fra afdelinger og medarbejdere. Men forventningen er, at egne vikarer vil sikre stabilitet, højere kvalitet og bedre patientsikkerhed til glæde for både personale, arbejdsmiljø og patienter,« forklarer Gitte Simoni.

Region Sjællands Vikarkorps skal dække alle sygehuse og psykiatriens behov for vikarer. På nuværende tidspunkt er der ansat cirka 250 vikarer i korpset, der på sigt skal op på cirka 500 faste vikarer.

Håber på at sænke udgifterne og sikre et bedre arbejdsmiljø

Baggrunden for etableringen af eget vikarkorps udspringer af den budgetaftale, som Regionsrådet besluttede sidste år.

Regionen skulle undersøge muligheden for egne vikarer, og det mundede i dag ud i åbningen med snoreklip af regionsrådsformand Heino Knudsen og Gitte Simoni.

»Det er dejligt, når vi som i dag kan se konkrete resultater af vores arbejde i Regionsrådet. Vi håber både på samlet set at sænke udgifterne til vikarer og at sikre et bedre arbejdsmiljø på sygehusene og psykiatrien,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i Region Sjælland og fortsætter:

» Samtidig tror vi på, at vi med etableringen af Vikarkorpset vil få bedre muligheder for at få flere faste medarbejdere på vores sygehuse.«

Vikarkorpset omfatter sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. De skal dække vagter ved sygdom, uddannelse og barsel, samt hvis der er ubesatte stillinger. Der er gode erfaringer med interne vikarer fra Region Hovedstaden, der har minimeret brugen af eksterne vikarer.

Læs også: Bliv vikar hos os (regionsjaelland.dk).

Øverst: Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) og regionsrådsmedlem Gitte Simoni (DF). (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.