Ny direktør for Sundhedsstrategisk Planlægning i regionen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – »Vi får med Mads Ellegaard Christensen en direktør, der kan være med i front i samarbejdet om at skabe et både mere nært og mere specialiseret sundhedsvæsen i Region Sjælland,« udtaler regionen.

Mads Ellegaard Christensen bliver ny direktør for Sundhedsstrategisk Planlægning i Region Sjælland. Han kommer fra en stilling som stabschef for Region Hovedstadens Psykiatri og tidligere 10 år i Sundhedsstyrelsen. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Skal skabe et nært og mere specialiseret sundhedsvæsen

»Vi får med Mads Ellegaard Christensen en direktør, der kan være med i front i samarbejdet om at skabe et både mere nært og mere specialiseret sundhedsvæsen i Region Sjælland. Et sundhedsvæsen med proaktivitet og ideer, der er på forkant,« siger adm. direktør Per Bennetsen, Region Sjælland.

Mads Ellegaard Christensen har solid erfaring med strategisk udvikling og ledelse inden for sundhedsområdet.

Siden 2014 som stabschef for Sekretariats- og kommunikationsafdelingen i Region Hovedstadens Psykiatri. Tidligere gennem 10 år i Sundhedsstyrelsen i forskellige roller, herunder som leder af Sundhedsstyrelsens direktionssekretariat og indenfor sundhedsplanlægning.

Gennem årene har Mads Ellegaard Christensen opbygget et bredt netværk i styrelser, kommuner og regioner. Han er godt inde i det særlige krydsfelt mellem administration, sundhedsfaglighed og politik.

»Jeg er utrolig glad og stolt over, at jeg er blevet ansat i stillingen som direktør for Sundhedsstrategisk Planlægning,« siger Mads Ellegaard Christensen og fortsætter.

»Jeg glæder mig til samarbejdet med Regionsrådet, medarbejderne i centeret og resten af regionens ledelser om at skabe det bedste sundhedsvæsen for patienterne. Det er en spændende udvikling, som regionens sygehuse og samlede sundhedsvæsen er i gang med. Den ser jeg frem til at blive en del af. Det bliver også vigtigt for mig at komme ud på sygehusene og få en fornemmelse for deres hverdag.«

Er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet

43-årige Mads Ellegaard Christensen er uddannet cand.scient.pol. fra Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet i 2002. Aarhus er også fødebyen.

Karrieren bragte ham hurtigt til København med Rigshospitalet som første stop. I dag leves familielivet i Tårnby på Amager sammen med ingeniør og gymnasielærer Gitte Ellegaard og deres tre børn. Fritiden bruges blandt andet på motionsfodbold, og så er han ivrig vinterbader.

Første arbejdsdag i Regionshuset i Sorø bliver 17. august 2020, hvor han afløser nuværende direktør Peder Ring, der går på pension med udgangen af august.

Sundhedsstrategisk Planlægning et regionalt center, der sætter strategisk retning for et fagligt, organisatorisk og økonomisk bæredygtigt sundhedsvæsen i Region Sjælland. Sundhedsstrategisk Planlægning har cirka 60 medarbejdere, der løser en lang række regionale opgaver inden blandt andet sygehusplanlægning, kvalitetsudvikling, sundhedsplatformen, patientsikkerhed, byggerier og lægeuddannelse.

Øverst: Mads Ellegaard Christensen. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.