Regionen og ledende medarbejdere er sigtet

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Politiet har sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven.

I dag har Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Mangelfuld håndtering af mulige kræftpatienter

Regionen og de ledende medarbejdere er sigtet for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter. De var henvist til undersøgelser på Ringsted Sygehus på mistanke om brystkræft.

Politiet har samtidig ransaget en række kontorer på flere forskellige lokaliteter fordelt rundt om på Sjælland.

Styrelsen for Patientsikkerhed står bag anmeldelsen

Politiets efterforskning er foranlediget af en anmeldelse – den 14. marts 2019 – fra Styrelsen for Patientsikkerhed – om muligt mangelfulde undersøgelser for brystkræft på Ringsted Sygehus.

I forbindelse med dagens aktion har politiet indhentet en del materiale, der nu skal gennemgås nærmere med bistand fra lægefaglige eksperter med henblik på at vurdere sagens beviser og eventuelt behov for yderligere efterforskning.

Det kan ikke afvises, at der vil komme yderligere sigtelser i sagen.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). PM/Red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.