Sygehuse henter vicedirektør hos Sundhedsstyrelsen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Zand.News – Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse henter en ny vicedirektør hos Sundhedsstyrelsen.

Henrik Stig Jørgensen er ny vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Han kommer fra en stilling som centerchef i Sundhedsstyrelsen og har tidligere været formand for Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Vicedirektør med erfaring inden for kvalitet og ledelse

Det er et stærkt kort med særligt fokus og erfaring på kvalitet i det danske sundhedsvæsen, der sætter sig i en af vicedirektørstolene på Region Sjællands andenstørste sygehus efter sommerferien.

Henrik Stig Jørgensen er i øjeblikket centerchef i Sundhedsstyrelsen og har tidligere arbejdet som blandt andet ledende overlæge på Nordsjællands Hospital.

»Med Henrik Stig Jørgensens erfaring inden for kvalitet og ledelse, får de ansatte og regionens borgere en vicedirektør, der har de rette egenskaber til at videreudvikle den gode behandling på sygehusene og styrke arbejdet med kvalitet. Med ham får vi et stærkt, nyt og samlet hold i sygehusledelsen på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse,« siger Per Bennetsen, administrerende direktør i Region Sjælland.

I Sundhedsstyrelsen arbejder Henrik Stig Jørgensen som centerchef for Evidens, uddannelse og forskning. Ved siden af arbejdet som centerchef har han i 2017 og 2018 været formand for Dansk Selskab for Kvalitet i Sundhedssektoren. Han tog i 1999 en ph.d. på Københavns Universitet, hvor han også er uddannet læge.

Ser frem til et spændende og udfordrende arbejde

Den nye vicedirektør tiltræder den 12. august. Han ser frem til det spændende arbejde og de udfordringer, der følger med, når han bliver den øverste lægefagligt ansvarlige for patienterne på sygehuset. Det gælder først og fremmest fremtidens udfordringer i sundhedsvæsenet.

»Der bliver flere og flere ældre, og vi får flere og flere patienter med flere forskellige diagnoser. De udfordringer skal vi forberede os på, så vi sikrer patienterne den bedst mulige behandling også fremover,« siger Henrik Stig Jørgensen og fortsætter:

»Det kræver nytænkning, innovation og nye samarbejdsformer på tværs af sygehuse, regioner, kommuner og almen praksis. De opgaver ser jeg frem til at være med til at løse til gavn for regionens borgere.«

Samtidig udvides ledelsen på de tre regionssygehuse

Samtidig med ansættelsen af Henrik Stig Jørgensen er det besluttet at udvide sygehusledelsen på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Udvidelsen skal styrke det samlede kvalitetsarbejde på sygehuset.

Det betyder, at Anne-Grethe Larsen, som i øjeblikket er konstitueret vicedirektør, får forlænget sin konstituering med henblik på, at stillingen kan blive endeligt besat i efteråret. Anne-Grethe Larsen er tidligere oversygeplejerske på sygehuset.

Sygehusets nye direktør, Niels Reichstein Larsen, tiltræder den 1. august 2019. Dermed består den nye sygehusledelse af sygehusdirektør Niels Reichstein Larsen, vicedirektør Charlotte Bøll, vicedirektør Henrik Stig Jørgensen og vicedirektør Anne-Grethe Larsen.

Øverst: Henrik Stig Jørgensen. (Foto: Region Sjælland). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.