Thomas Kluge modtager Trelleborg Fondens Kulturpris

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Naestved.News – »Thomas Kluge er en enestående maler, som har formået at sætte sig selv på landkortet med mesterligt håndværk og sin helt egen kunstneriske stil. Vi er rigtig stolte over at have sådan en kapacitet i Næstved,« siger borgmesteren.

Hele to priser blev overrakt på kunsthallen Rønnebæksholm. Kunstmaleren Thomas Kluge fik Trelleborg Fondens Kulturpris.

Talentprisen gik til den unge kunstnerspire og filmskaber Alexander Pearson, som har gået på Talentskolen i Næstved. Det skriver Næstved Kommune i en pressemeddelelse.

»Stolte over at have sådan en kapacitet i Næstved«

Den landskendte maler Thomas Kluge fik Trelleborgfondens Kulturpris, også kaldet Grundtvig-Marie Prisen.

Det skete ved en prisoverrækkelse på kunsthallen Rønnebæksholm i Næstved, hvor borgmester Carsten Rasmussen stolt kunne give prisen til Thomas Kluge.

»Thomas Kluge er en enestående maler, som har formået at sætte sig selv på landkortet med mesterligt håndværk og sin helt egen kunstneriske stil. Vi er rigtig stolte over at have sådan en kapacitet i Næstved,« sagde Carsten Rasmussen (S) i sin tale til Thomas Kluge.

Der følger 25.000 kroner med kulturprisen i Næstved, som hvert år bliver sponseret af Trelleborg Fonden.

»En rigtig stærk og personlig film, som Alexander har skabt«

Talentprisen gik til Alexander Pearson, som er et ungt multitalent, der behersker flere discipliner inden for filmproduktion. Alexander har dygtiggjort sig på Talentskolens Filmlinje i Næstved, og i år er det lykkedes ham at vinde publikumsprisen i en national filmfestival.

»Det er en rigtig stærk og personlig film, som Alexander har skabt, og det er en flot måde at afslutte sit ophold på Talentskolen. Alexander er et stort kunstnerisk talent, som både kan skabe et manuskript og instruere,« fortæller en begejstret leder af Talentskolen i Næstved, Sigrid Abrahamsen.

Talentprisen er på 10.000 kroner, og de to øvrige nominerede til prisen modtager hver en anerkendelse på 1.000 kroner. Sofie Treu, som har gået på Talentskolens Musicallinje blev fremhævet for sin målrettede indsats og succes med at komme ind på en international scenekunstuddannelse.

Christoffer Tauber blev anerkendt som indehaver at et helt særligt socialt, skabende talent, som han har udfoldet med stor energi, bl.a. som koordinator for den unikke Næverland Festival i Næstved.

”Talentprisen bliver uddelt som et led i kommunens satsning på kunstnerisk talentudvikling. Vi er rigtig stolte af at have dygtige unge, kunstneriske talenter som jer her i Næstved Kommune”, sagde Linda Frederiksen, der som formand uddelte prisen på vegne af Kultur- og Demokratiudvalget.

Talentprisen bliver uddelt for at anerkende og synliggøre unge, der gør en særlig indsats og udfolder sig inden for kulturområdet. Og for at opmuntre og motivere andre unge til at dyrke deres talent.

Øverst: Thomas Kluge modtager Trelleborg Fondens Kulturpris. (Foto: Næstved Kommune). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.