Sag om kommunaldirektørens kreditkort venter

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Soro.News – DR (TV Avisen) mener at vide, at der er en anden grund til, at kommunaldirektøren ikke længere er ansat i Sorø Kommune. Det hverken kan eller vil borgmesteren udtale sig om i medierne.

I en nyhedsudsendelse kritiseres Sorø Kommune for lukkethed i en personalesag om kommunaldirektørens kreditkort. Det skriver kommunen om i en pressemeddelelse.

TV Avisen spørger til kreditkorturegelmæssigheder

Danmarks Radio har i TV Avisen mandag aften kl. 21 bragt et indslag om afslutningen på Søren S. Kjærs ansættelsesforhold i Sorø Kommune.

DR har søgt og fået aktindsigt i samtlige transaktioner på en række kreditkort, der er udstedt af Sorø Kommune og landets øvrige kommuner. I forbindelse med granskningen af forbruget på de kort har de spurgt til en række uregelmæssigheder.

De forhold vender DR flere gange tilbage til i indslaget, hvor også borgmester Gert Jørgensen (K) interviewes.

»Det er en rigtig ærgerlig sag. Vi er meget kede af, at vi ser den type sag i Sorø Kommune. Vi har fokus på ordentlighed, at alle kender reglerne, og at de regler bliver fulgt. Sagen fører til, at vi må kigge på de regler og procedurer, vi har omkring de kreditkort, vi udsteder. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, at det samme kan ske igen,« siger Gert Jørgensen.

Borgmesteren vil ikke udtale sig i en personalesag

Sorø Kommune har i en pressemeddelelse skrevet, at Søren S. Kjær har sagt op og fortæller, hvordan han ønsker at bruge sine kompetencer indenfor et andet område. Det samme står i en nyhed på kommunens hjemmeside. DR mener at vide, at der er en anden grund til, at Søren S. Kjær ikke længere er ansat. Det hverken kan eller vil Gert Jørgensen udtale sig om på TV.

»Søren har sagt op, og det, som stod i den pressemeddelelse, var det Søren ønskede at fortælle om grunden til sin opsigelse. Jeg kommenterede ikke den begrundelse i pressemeddelelsen, og det gør jeg heller ikke her,« siger Gert Jørgensen.

Når Sorø Kommune, og borgmester Gert Jørgensen, trods den omfattende dokumentation, som DR bringer i spil, ikke vil udtale sig yderligere om sagen, er det fordi det ikke er tilladt, da der er tale om personalesag.

Sagen er endnu ikke afsluttet. Den drøftes i Kommunalbestyrelsen på mødet i morgen onsdag den 25. august 2021.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Kenishirotie / iStock). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.