Fire mænd anholdt for bedragerier over for ældre borgere

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden).

Zand.News – »De anholdte er mistænkte i en lang række af sager om grov udnyttelse af især ældre borgeres tillid til ansatte inden for bankverdenen. Den tillid har de pågældende groft misbrugt for at opnå en økonomisk vinding på andres bekostning,« oplyser politiet.

Fire mænd fremstilles i dag fredag i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. De er mistænkt i et større sagskompleks om bedrageri over ældre borgere ved at franarre dem deres betalingskort eller få adgang til deres netbankoplysninger.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Der er tale om fire mænd i alderen fra 17 til 21 år

Midt- og Vestsjællands Politi har gennem den senere tid modtaget en del anmeldelser fra ældre borgere, som uopfordret var blevet kontaktet af personer, der udgav sig for at være ansat i for eksempel ofrenes pengeinstitut eller i Nets.

Under foregivelse af, at der var problemer med enten et betalingskort eller mistænkelige transaktioner på ofrenes bankkonti fik personerne herved overtalt ofrene til enten at udlevere selve betalingskortet med tilhørende kode eller få adgang til ofrenes netbank via personlige oplysninger.

Efterforskning i bedragerisagerne førte politiet på sporet af fire mænd, som blev anholdt på Sjælland torsdag eftermiddag. De anholdte, der er i alderen 17 til 21 år, var ved anholdelsen i besiddelse af flere betalingskort tilhørende ofre for deres kriminalitet.

»De anholdte er mistænkte i en lang række af sager om grov udnyttelse af især ældre borgeres tillid til ansatte inden for bankverdenen. Den tillid har de pågældende groft misbrugt for at opnå en økonomisk vinding på andres bekostning,« udtaler politikommissær Martin Eise Eriksen.

De anholdte mistænkes for at have snydt ældre borgere siden slutningen af september måned og vil i forbindelse med fremstillingen i grundlovsforhøret blive sigtet for 13 forhold begået i primært Midt- og Vestsjællands Politikreds, men også i andre politikredse på Sjælland.

Sagerne er foreløbigt opgjort til mindst 200.000 kroner

»Det samlede beløb i sagerne er foreløbigt opgjort til mindst 200.000 kroner, men beløbet kan sagtens nå at blive højere under vores fortsatte efterforskning,« supplerer Martin Eise Eriksen.

Efterforskningen som grundlag for mistanken mod de fire mænd har vist, at de formentlig kan mistænkes for yderligere forhold mange steder på Sjælland, så politikredsene vil arbejde sammen om at få optrevlet deres aktiviteter.

Anklagemyndigheden vil i grundlovsforhøret kl. 13.00 ved Retten i Roskilde begære de fire mænd varetægtsfængslet og endvidere begære retsmødet afholdt for lukkede døre af hensyn til politiets fortsatte efterforskning.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Rookie23 / Pixabay). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.