Hjerteløberne kommer til Region Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – Hjerteløberordningen blev landsdækkende, efter at Region Sjælland og Syddanmark er kommet med.

Hjerteløberordningen blev landsdækkende den 1. maj, hvor Region Sjælland og Region Syddanmark kom med. Ordningen erstatter Danmark Redder Liv.

Hjerteløberne er en bedre løsning for borgerne, da det er afgørende at fjerne barrierer for hjælp, mener regionsrådsformand Heino Knudsen (S). Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

En landsdækkende ordning er en bedre løsning

Hurtig hjælp er afgørende, når man falder om med hjertestop. Nu har både Region Sjælland og Region Syddanmark tilsluttet sig Trygfondens Hjerteløber-ordning.

Dermed bliver hele Danmark dækket af én og samme ordning til udkald af frivillige, som kan hjælpe til ved hjertestop og spare livsvigtige minutter, inden ambulancen når frem.

De to regioner har hidtil organiseret frivillige førstehjælpere gennem projektet Danmark Redder Liv, men en landsdækkende ordning er en bedre løsning for borgerne i Region Sjælland, mener regionsrådsformanden.

»Danmark Redder Liv har været banebrydende for det frivillige arbejde ved hjertestop i Region Sjælland, og jeg vil gerne sige et stort tak til de mange frivillige, der har gjort projektet til en succes,« siger regionsformand Heino Knudsen og fortsætter:

»Med Hjerteløberne kan vi gøre det endnu bedre, fordi vi kan hjælpe på tværs af geografien. Hjertestop kender ingen grænser. For mig har det været afgørende at få fjernet barrierer for hjælp.«

Gode erfaringer fra Danmark Redder Liv flytter med

Region Sjælland har været med i Danmark Redder Liv siden 2018. Projektet lukker nu ned. De gode erfaringer herfra flytter med over til Hjerteløberne, fortæller Benny Jørgensen, der er direktør for Præhospitalt Center i Region Sjælland.

»Vi glæder os til at blive en del af en landsdækkende ordning, som er mere fleksibel. Borgerne i Sjælland har bakket flot op om Danmark Redder Liv. Omkring 2400 frivillige har været med, og dem har vi fortsat brug for. Jeg håber, at mange af de frivillige vil følge med os over til Hjerteløberne,« siger Benny Jørgensen.

Hjerteløberne kan modtage udkald i hele Danmark

En af dem, der allerede er blevet aktiv hjerteløber, er Kasper Thrane fra Præhospitalt Center. Han er koordinator for regionens hjerteløber-indsats og var tidligere koordinator for Danmark Redder liv.

»Som hjerteløber kan jeg modtage udkald uanset, hvor jeg er. Det giver utrolig god mening, at jeg også kan blive kaldt til hjertestop, når jeg er i sommerhus eller på besøg hos familien i Jylland. På samme måde vil hjerteløbere fra hele landet nu kunne hjælpe til, når de opholder sig i Region Sjælland. Vi glæder os til at komme i gang,« siger han.

Region Sjællands overgang til Hjerteløber ordningen træder i kraft pr. 1. maj. På grund af corona-situationen vil kampagner og rekruttering til hjerteløberordningen finde sted senere på året.

Fakta om TrygFonden Hjerteløber:

  • Pr. 1. maj kan AMK-Vagtcentralen i Region Sjælland alarmere de frivillige hjerteløbere via en app til et formodet hjertestop.
  • Som hjerteløber kan man både blive sendt direkte til personen, der har hjertestop, eller man kan blive sendt afsted efter en hjertestarter.
  • Alle kan tilmelde sig Hjerteløberne ved at downloade appen “TrygFonden Hjerteløber”.
  • Region Sjælland har 17 akuthjælperordninger, hvor organiserede frivillige rykker ud til et en afgrænset mangfoldighed af hændelser. Akuthjælperordningerne bliver ikke berørt af skiftet til Hjerteløberordningen.

Læs mere om Hjerteløberne på: hjerteløber.dk.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Trygfonden). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.