Novo Nordisk øger støtte til liv og bæredygtighed

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Novo Nordisk Fonden udbetalte 1,7 milliarder kroner i støtte i 2018 til projekter, der gavner samfundet. Fonden har blandt andet bevilget 835 millioner kroner til etablering af Steno Diabetes Center Sjælland.

Novo Nordisk Fonden udbetalte i 2018 støtte til en lang række projekter inden for en bred vifte af fagområder, herunder lægevidenskab, behandling og forebyggelse af diabetes, naturvidenskab, bioteknologi, udvikling og innovation samt sociale og humanitære formål.

I alt modtog fonden 2.614 ansøgninger og uddelte 463 bevillinger. Det skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse.

Forbedre menneskers liv eller samfundets bæredygtighed

»De projekter, vi støtter, skal have potentiale til at forbedre menneskers liv eller samfundets bæredygtighed. Vi har i 2018 støttet flere projekter og med større beløb end nogensinde før,« siger Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.

Fonden bevilgede blandt andet 835 millioner kroner til etablering af Steno Diabetes Center Sjælland, som derved blev det femte i rækken af specialiserede diabetescentre i hele Danmark finansieret af fonden.

Ambitionen med diabetescentrene er, at færre mennesker skal have diabetes, og de, der har sygdommen, skal leve bedre og længere med færre komplikationer og øget livskvalitet. Fonden har i alt bevilget støtte på 7,375 milliarder kroner til at etablere centrene. Beløbene udbetales over 10 år.

Novo Gruppens resultater muliggør vækst i udbetalinger

Det er de økonomiske resultater fra virksomhederne i Novo Gruppen og øvrige virksomheder, som fonden er ejer eller medejer af, herunder særligt Novo Nordisk A/S, der har muliggjort, at fonden igen i 2018 kunne hæve sine udbetalinger.

Når virksomhederne leverer gode resultater, kan fonden dele flere penge ud til gavn for mennesker og samfund.

Fonden vedtog i 2018 også en ny strategi for sine aktiviteter i de kommende fem år. Ambitionen er, at fondens årlige udbetalinger skal stige til cirka fem milliarder kroner frem mod 2023 – det er cirka en tredobling i forhold til udbetalingsniveauet for 2018.

»Vores ambition er at øge vores udbetalinger over de kommende fem år. Samtidig vil vi støtte væsentligt bredere, end vi hidtil har været kendt for. Vi vil fortsat støtte forskning, behandling og udvikling, der kan forbedre menneskers liv. Samtidig går vi nu mere fokuseret ind på områder, der kan bidrage til at skabe et mere bæredygtigt samfund,« siger Birgitte Nauntofte.

I alt uddelte Novo Nordisk Fonden tæt på 3,9 milliarder kroner til nye projekter i 2018. Da et uddelt beløb oftest udbetales over flere år, er fondens uddelte og udbetalte beløb i et givent år ikke ens. De 1,7 milliarder kroner i udbetalte beløb i 2018 omfatter således udbetalinger til både eksisterende bevillinger fra tidligere år og nye bevillinger i 2018.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Darunechka / iStock). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.