Region Sjælland klar til at vaccinere børn

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Zand.News – Regionen er klar til at vaccinere de første børn fra den 28. november. »Vaccination af børn vil finde sted i regionens lægebemandede vaccinationscentre, hvor der oprettes særlige børnespor,« oplyser Region Sjælland.

Region Sjælland står klar til at vaccinere de første børn mellem 5 og 11 år allerede fra søndag den 28. november.

Den nye indsats kommer efter, at Sundhedsstyrelsen i dag har anbefalet vaccination af børn ned til fem år. Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Vaccinationscentre får et særlige børnespor

Region Sjælland er i fuld gang med forberedelserne til at tage imod de første børn under 12 år, der skal vaccineres mod COVID-19. Det sker efter Sundhedsstyrelsens i dag har anbefalet at vaccinere børn mellem 5 og 11 år:

»Vaccination af børn vil finde sted i regionens lægebemandede vaccinationscentre, hvor der oprettes særlige børnespor. Personalet er blevet uddannet til at hjælpe børnene, så de får en tryg og rolig oplevelse,« siger Trine Holgersen, der er direktør i Det Nære Sundhedsvæsen og vaccinationsansvarlig i Region Sjælland, og fortsætter:

»Vi er vant til at vaccinere børn fra 12 år og opefter, og de erfaringer kan vi i høj grad trække på,« siger Trine Holgersen.

Vaccination af børn i hele Region Sjælland

Der åbnes for vaccination af børn i de lægebemandede vaccinationscentre i Roskilde, Slagelse, Holbæk, Maribo, Nykøbing Falster, Næstved og Køge. Fra den 1. december åbnes der også for vaccination af børn i Nakskov.

Tidsbestillingen åbner lørdag 27. november, og de første tider bliver tilgængelige fra søndag den 28. november:

» Allerede søndag går vi i gang med at vaccinere de første børn i den nye aldersgruppe, og i den kommende tid vil vi hurtigt have børneplakater, klistermærker, tryllepapir, engangstatoveringer, trøstebamser og andre børnevenlige tiltag på plads rundt omkring i centrene,« fortæller Trine Holgersen.

Invitationer sendes til forældrenes e-Boks

Invitationerne bliver sendt til forældrenes e-Boks, og forældrene kan bestille tid til deres børn på www.vacciner.dk. For at blive vaccineret skal barnet komme sammen med en forælder, der skal give samtykke.

Årgangene inviteres i rækkefølge startende med de 10- til 11-årige, så alle børn vil have modtaget en invitation ved udgangen af uge 50. Børn, der fylder 5 år senere i år inviteres løbende og afsættes vacciner til dem.

Øverst: Vaccinationscenter. (Foto: Region Sjælland). PM/roke.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.