Regionens sygehuse klar til 1.800 daglige corona-tests

Læsetid: 4 min.

Zand.News – Regionerne har ansvaret for sygesporet på for eksempel Slagelse Sygehus, mens Statens Serum Institut og Sundhedsministeriet er ansvarlige for samfundssporet, som er teltet i Rådmandshaven i Næstved.

Region Sjælland vil teste 1.800 personer om dagen for corona. Det gælder også i weekender og på helligdage.

Det er et vigtigt bidrag til regeringens og de nationale sundhedsmyndigheders udvidede teststrategi, skriver Regionen Sjælland i en pressemeddelelse.

Tester alle med symptomer på corona og alle indlagte

Flere danskere skal testes for corona, og derfor vil Region Sjælland nu teste 1.800 personer dagligt på sygehusene.

Allerede tirsdag blev 1.200 testet ud fra de nye retningslinjer der kom samme dag, og som betød, at alle med symptomer på corona og med henvisning fra egen læge skal testes. Dermed er regionen godt på vej.

»Vi er klar til at teste flere, og vi kommer til at teste endnu flere fremover. Nu tester vi alle, der har symptomer og vi tester også de patienter, der fremover skal indlægges mere end 24 timer,« siger Heino Knudsen (S), der er regionsrådsformand i Region Sjælland, og fortsætter:

»I Region Sjælland har vi også valgt at teste alle de patienter, der allerede er indlagt på vores sygehuse. Det vil ske i weekenden, samtidig med at alle de af vores ansatte, som er i direkte kontakt med patienter, får et tilbud om at blive testet i weekenden.«

Hvis der derudover er ledig kapacitet, vil regionen tilbyde at komme ud og teste til større arbejdspladser inden for sundhedsvæsenet, som for eksempel har udsatte borgere såsom sociale institutioner, hospices eller kommunale institutioner på sundheds- og ældreområdet.

Daglig test af over tusind personer på regionens sygehuse

Region Sjælland er gået fra at have den første patient, der blev testet positiv for corona i slutningen af februar, til nu dagligt at teste over tusind personer for corona. Det har været en stor omstilling og krævet fleksibilitet hos medarbejderne.

»Vi har omlagt vores sundhedsvæsen til at håndtere corona på meget kort tid. Det har vi samlet set gjort godt, både i regionen, hos de praktiserende læger og i kommunerne. Vi vil derfor også planlægge, hvordan vi kan sikre sundhedsmedarbejdere i kommunerne og på praksisområdet en adgang til test, hvis de er usikre,« siger Heino Knudsen.

De 1.800 test er udelukkende de test, som foregår på Region Sjællands akutsygehuse på Slagelse Sygehus, Holbæk Sygehus, Nykøbing F. Sygehus og Sjællands Universitetshospital i Køge og Roskilde. Det er desuden vigtigt for regionen at sikre alle borgere adgang til test.

Derfor foretager man også udkørende test til områder, hvor borgerne for eksempel bor langt fra et sygehus og ikke selv kan komme ind på sygehuset.

Coronatest af enten Region Sjælland eller Testcenter Danmark

Test for corona kører i to spor i form af et sygespor og et samfundsspor (Testcenter Danmark).

Regionerne har ansvaret for sygesporet, mens Statens Serum Institut og Sundhedsministeriet er ansvarlige for samfundssporet, som er teltet i Rådmandshaven i Næstved i vores region. Den daglige drift af teltet varetages dog af regionen.

I sygesporet følges Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Region Sjælland har tidligere nogle steder valgt at nogle test blev taget som selvtest superviseret af personale. Da nogle borgere har været utrygge ved denne fremgangsmåde, vil alle test fra nu af blive taget af personalet.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Vladyslav Senchenko / Pixabay). PM/rk.

Fortæl din mening til os andre:

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.