Styrket nattelivsovervågning i Slagelse og Næstved

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden).

Zand.News – Politiet har opsat 10 kameraer i Næstved og Slagelse midtbyer, hvor de skal holde nøje øje med barske løjer og regulær vold i nattelivet.

Som led i Regeringens initiativer (Socialdemokratiet), der skal styrke trygheden og sikkerheden i det offentlige rum, er der afsat midler til, at politiet kan opsætte kameraer med henblik på både at forebygge og efterforske kriminalitet. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Opsat 10 kameraer i midtbyen i Næstved og Slagelse

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi fokuserer overvågningen på områder, hvor der er registreret et relativt højt niveau af lovovertrædelser og forskellige urohændelser.

Det omfatter særligt områder i bymidterne, hvor der også er en høj koncentration af barer og diskoteker. I første omgang er der opsat i alt 10 kameraer i midtbyen i Næstved og i Slagelse.

I Næstved midtby er der opsat seks kameraer i Jernbanegade, Ramsherred, Grønnegade, Sct. Mortens Gade og Skomagerrækken/Hjultorv.

I Slagelse midtby er der opsat fire kameraer i Rosengade, Fisketorvet, Gl. Torv og Skovsøgade.

Skal forhindre vold og anden personfarlig kriminalitet

Videoovervågning kan have en præventiv effekt særligt i forhold til for eksempel tyveri og hærværk. Overvågning har ikke vist sig tilsvarende effektivt til at forhindre vold og anden personfarlig kriminalitet, som typisk begås i affekt. Her kan optagelserne fra kameraerne imidlertid hjælpe politiet med opklaringen.

»TV-overvågning kan være med til at bidrage til borgernes følelse af tryghed, når de færdes i byen, specielt om natten. Imidlertid står overvågning ikke alene, men den suppleres af beredskabets patruljering særligt i aften- og nattetimerne samt af lokalpolitiets arbejde i de særligt uroplagede områder,« siger politiinspektør Thorkild Steen Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

I løbet af 2022 opsættes der også kameraer i Vordingborg og Nykøbing Falster.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.