Ti ankommet fra corona-provinsen – to i karantæne

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden).

Zand.News – I nat kom yderligere ti til Danmark fra Hubei-provinsen i Kina. De fløj det sidste stykke hjem med det danske Luftvåben. To er i hjemmekarantæne på grund af høj risiko for smitte med coronavirus.

Fredag kom de første fire personer hjem. I nat kom yderligere ti til Danmark fra Hubei-provinsen. Alle har det godt, og er på vej til bolig i Danmark. To går i hjemmekarantæne. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ingen af de ti ankomne havde tegn på coronavirus

Udrejsen fra den kinesiske Hubei-provins var arrangeret af det danske Udenrigsministerium, med mellemlandinger først i Frankrig, og senere i Belgien, hvor en af de elleve, der var rejst fra Hubei, blev indlagt på sygehus til undersøgelse.

De resterende ti fløj det sidste stykke hjem med det danske Luftvåbens Challenger-fly, der landede i Roskilde Lufthavn i nat lidt over kl. 01.00.

Læs også: De første fra corona-provinsen er landet.

Alle ti havde det godt ved ankomsten i Danmark, hvor de blev mødt i lufthavnen af sundhedspersonale og sundhedsmyndigheder. Ingen af de ti havde tegn på sygdom, så der var ikke behov for at indlægge nogen på sygehus.

”Vi havde to overlæger ude i lufthavnen, som tog imod de hjemvendte. Vores læger fik oplysninger fra forsvarets læge, og de har snakket grundigt med hver enkelt af de ti, for at få oplysninger om både deres ophold i Kina og deres hjemrejse,« siger Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, og fortsætter:

»På den baggrund har vi foretaget en konkret risikovurdering af hver enkelt ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vurderingen er, at 2 er i høj risiko for at være udsat for corona-smitte, og vi har derfor aftalt at de går i hjemmekarantæne i 14 dage. For de øvrige 8 har vi efter en grundig vurdering fundet, at de er i lav risiko for at være smittede med coronavirus. De er alle blevet grundigt informeret om forholdsregler.«

Blev ledsaget af en læge fra det danske Forsvar

Både ved udrejsen fra Kina og undervejs er alle løbende blevet vurderet af sundhedsmyndigheder for tegn på coronasmitte, og det har været en betingelse for videre rejse, at man ikke var syg.

På det sidste stykke af rejsen, blev de hjemrejsende ledsaget af en læge fra det danske Forsvar, som også har foretaget en lægefaglig vurdering af hver enkelt person, før de landede i Roskilde.

»Ligesom i fredags kørte alt glat ved modtagelsen i Roskilde. Tak til Udenrigsministeriet, Forsvaret, Styrelsen for Patientsikkerhed og de præhospitale beredskaber fra Region Syddanmark og Region Nordjylland for et fremragende samarbejde omkring hjemtagningen”, siger Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.«

Sundhedsstyrelsens retningslinjer er blevet fulgt

Søren Brostrøm understreger samtidig, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer er blevet fulgt.

»Vores kriterier for risikovurdering og vores principper for overvågning af raske med risikokontakt har vi mange års erfaring med, og de er på linje med vores nabolande,« siger Søren Brostrøm og fortsætter:

»Vi tager ingen unødig risiko i forhold til at forebygge smittespredning i befolkningen, samtidig med at vi også tager hensyn til de borgere, der er kommet sikkert hjem fra et risikoområde, så vi ikke sætter folk i karantæne uden grund.«

Søren Brostrøm gør samtidig opmærksom på, at hjemmekarantæne at foretrække fremfor store karantænefaciliteter, når der er tale om relativt få personer.

Øverst: Challenger fra Forsvaret. (Foto: Rune Dyrholm / Forsvarsgalleriet). PM/rk.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.