10 megatrends definerer dit liv i år 2025

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden).

Akademia.Zand.News – 5G, AI-udrulning, hjemmerobotter og brugen af smarte assistenter er blot nogle af de teknologier, der stormer frem.

Huawei har netop lanceret rapporten Global Industry Vision (GIV), hvori teknologigiganten forudsiger 10 megatrends, som vil forme vores liv og arbejde i 2025. Det skriver Huawei i en pressemeddelelse.

Kunstig intelligens, robotter og smarte assistenter

Det er anden gang, at Huawei på baggrund af egne kvantitative data kombineret med et blik på den teknologiske udvikling forudsiger kommende megatrends.

5G, AI-udrulning (kunstig intelligens, red.), hjemmerobotter og brugen af smarte assistenter er blot nogle af de teknologier, der stormer frem og gennemsyrer alle brancher.

Global Industry Vision er skabt for at analysere brancheudviklingstrends og fungerer som en strategisk vejledning for ny ICT. Den første rapport udkom i 2018.

De 10 megatrends som Huawei forudsiger i 2025

Et liv med bots (robotter, red.): Fremskridt inden for materialevidenskab, perceptuel AI (sanseiagttagende kunstig intelligens, red.) og netværksteknologier er drivkraften for inddragelse af robotter i mange forskellige hjemme- og personlige scenarier.

Global Industry Vision forudsiger en 14 procent global udbredelsesrate for hjemmerobotter.

Supersyn: Konvergens af 5G, VR/AR (Virtual Reality, hvilket vil sige en computerskabt illusion. Augmented Reality, hvilket vil sige billeder, lyd og data oven på den faktiske virkelighed, red.), maskinlæring og andre nye teknologier vil få os til at være tilstede og deltage uafhængigt af afstand, støj, topografi og historik. Det åbner op for nye perspektiver for mennesker, virksomheder og kulturer.

Global Industry Vision forudsiger, at procentdelen af virksomheder, som vil udnytte AR/VR, vil stige til 10 procent.

Slut med søgning: Da datadrevne applikationer og apparater med sensorer begynder at kunne forudsige vores behov, vil informationerne finde os. Fremtidige søgninger vil være knapfrie, personlige sociale netværk vil blive skabt legende let, og branchen vil få fordel af “nul-søgningsvedligeholdelse”.

Global Industry Vision forudsiger, at 90 procent af ejerne af smart teknologi vil bruge intelligente personlige assistenter.

Intelligente veje: Intelligente transportsystemer vil forbinde mennesker, køretøjer og infrastruktur og vil eliminere køer, fremme hurtig respons i nødstilfælde og andre funktioner, som vil gøre livet nemmere.

Global Industry Vision forudsiger, at 15 procent af alle køretøjer vil have trådløs teknologi, der tillader køretøjet at kommunikere med sine omgivelser.

Samarbejde med robotter: De ændrer allerede mange brancher, og intelligent automatisering vil overtage flere farlige, repetitive (gentagne, red.) præcisionsopgaver – et fremskridt for sikkerhed og produktivitet.

Global Industry Vision forudsiger, at der vil være 103 robotter i industrien for hver 10.000 ansatte.

Forbedret kreativitet: Cloud AI (kunstig intelligens i “skyen”, red.) vil sænke omkostninger og andre barrierer for almindelig adgang til videnskabelige eksperimenter, innovation og kunst. Det åbner en guldmine af kreativt potentiale, som er tilgængeligt for alle.

Global Industry Vision forudsiger, at 97 procent af alle større virksomheder vil implementere AI.

Friktionsfri kommunikation (gnidningsfri kommunikation, red.): AI- og big data-analytikere vil skabe friktionsfri kommunikation mellem virksomheder og kunder og nedbryde sprogbarrierer. Præcision, empati og tillid vil gennemsyre morgendagens kommunikation.

Global Industry Vision forudsiger, at virksomhederne vil udnytte 86 procent af de data, som de oparbejder.

Symbiotisk økonomi (sameksisterende økonomi, red.): Virksomheder i hele verden indfører digital teknologi og smarte applikationer på samarbejdende platforme med ét logon – det betyder større samarbejde, ressourcedeling, stærkere globale økosystemer og større produktivitet.

Global Industry Vision forudsiger, at alle virksomheder overalt vil bruge cloud teknologi og 85 procent af firmaapplikationerne vil være cloud-baserede.

5G’s hurtige udrulning: 5G er her, og er udrullet meget hurtigere end nogen anden tidligere trådløs generation – potentialet for enkeltpersoner, virksomheder og samfundet generelt er enormt.

Global Industry Vision forudsiger, at 58 procent af verdens befolkning vil have adgang til 5G i 2025.

Global digital styring: Fremskridt for digital teknologi skal afbalanceres med fælles datastandarder og fælles principper for dataanvendelse.

Global Industry Vision forudsiger, at den årlige mængde af data globalt vil nå 180 ZB (1 ZB = 1 billion GB).

En bedre hverdag for mennesker, hjem og organisationer

Hos Huawei er man ikke i tvivl om, at ny informations- og kommunikationsteknologi (ICT) kan sikre en bedre hverdag for mennesker, hjem og organisationer.

»Menneskers udforskning af ny teknologi stopper aldrig. Vi bør se udover det, som vi kan se nu, og se ind i fremtiden og skifte fra innovation til opfindelse,« siger Kevin Zhang, CMO for ICT Infrastruktur hos Huawei, og fortsætter:

»Vi ser hurtige ændringer af liv, arbejde og samfund efterhånden som alle brancher indfører AI, 5G, cloud computing og andre nye teknologier, og hos Huawei forpligter vi os til at opbygge digitale platforme, brugeroplevelser og intelligent teknologi, som understøtter forbindelser i alle scenarier, og det er vores mission at tilbyde alle en bedre og mere intelligent fremtid.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Phonlamai Photo / iStock). PM/Red.

This article is published by Zand.News. Copyright © Zand Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.